Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dușmanii" Koeman și Joaquin se vor reîntâlni prima oară după 12 ani! Cum a început conflictul

Cosmin Cioboata

Actualizat 06/11/2020 la 10:21 GMT+2

Eternii "dușmani" Ronald Koeman și Joaquin Sánchez se vor revedea mâine (ora 17:15), la meciul dintre Barcelona și Real Betis, din La Liga.

Ronald Koeman și Joaquin Sanchez (sursa: Cotidianul Marca)

Credit imagine: Eurosport

Deja este arhicunoscut faptul că antrenorul Barcelonei și căpitanul lui Betis au una dintre cele mai reci relații din fotbal. Ultimul "glonț" dintre cei doi a fost aruncat recent, într-un interviu oferit de Joaquin pentru El Larguero:
"Nu l-aş aduce pe Koeman la clubul Betis nici măcar ca angajat la utilităţi. Am întors pagina, ne-am spus reciproc ce a fost de spus.", a declarat, recent, atacantul lui Real Betis.
Cu o zi înaintea partidei de pe Camp Nou, cotidianul Marca a făcut un scurt rezumat al conflictului dintre Koeman și Joaquin, amintind cum, când și unde a izbucnit acesta.
Totul a început pe vremea când cei doi colaborau la Valencia. Joaquin fusese cumpărat de "lilieci" în 2006 de la Betis, în schimbul a 25 milioane de euro, urmând ca tehnicianul olandez să fie numit la cârma echipei în toamna anului 2007.
Lucrurile n-au mers deloc așa cum se așteptau oficialii și fanii Valenciei. Echipa lor avea să încheie sezonul cu mari emoții în privința salvării de la retrogradare. În final, Valencia s-a clasat pe locul 10, la 9 puncte deasupra "liniei roșii" și a cucerit Cupa Spaniei, după o finală cu Getafe.
Bineînțeles, Koeman se poate lăuda doar cu succesul din Cupa Spaniei, pentru că salvarea de la retrogradare i-a revenit altcuiva. Koeman a fost demis spre finalul sezonului din La Liga, iar pe bancă a fost numit Salvador González Marco, cunoscut mai simplu ca Voro.

Conflictul Koeman - Joaquin, vechi de 13 ani

Koeman a câștigat Cupa, dar va rămâne în amintirea multora, în special a lui Joaquin, drept antrenorul cu care Valencia a fost aproape să retrogradeze. În plus, atacantul cu 52 de selecții la naționala Spaniei îl poate caracteriza pe Koeman drept antrenorul care l-a pus să se încălzească pe margine, pe toată durata finalei Cupei Spaniei.
Dar acesta nu a fost primul "truc" al tehnicianului olandez. Conflictul dintre cei doi a luat naștere în ziua în care Joaquin a întârziat 15 minute la un antrenament, din cauza unei probleme la mașină, în timp ce își ducea copiii la școală.
Ca pedeapsă, Koeman l-a lăsat în afara lotului la următorul meci, în condițiile în care cu puțin timp înainte mizase pe accidentatul Banega. Argentinianul se antrena separat de restul grupului și, în ciuda problemelor sale fizice, Koeman a decis să-l introducă pe teren în următoarea partidă.
De atunci, în vestiarul Valenciei s-a format o tabără care îl susținea necondiționat pe Joaquin, formată din jucători precum Albelda, Angulo și Canizares. Lui Koeman nu i-a convenit această "bisericuță" condusă cumva de Joaquin și s-a răzbunat lăsându-l pe bancă în multe meciuri.
În locul său, tehnicianul olandez l-a preferat pe Arizmendi, a cărui poziție obișnuită nu era cea de atacant de bandă dreapta. Între timp, Valencia se "scufunda" în campionat, fiind foarte aproape de zona retrogradării.

Ziua în care Joaquin a fost trimis la încălzire de Koeman... pe tot parcursul meciului

Apogeul conflictului dintre Koeman și Joaquin a avut loc în finala Cupei Spaniei, de pe stadionul "Vicente Calderon". Așa cum era deja de așteptat, Joaquin a fost lăsat pe banca de rezerve. Totuși, Koeman a vrut să "pluseze" și a gândit un plan prin care să-l scoată din sărite pe atacantul său.
Olandezul l-a trimis la încălzire încă din prima repriză. Joaquin s-a pregătit apoi pe tot parcursul părții a doua, pentru ca în final să nu fie introdus deloc pe teren. Așadar, Koeman îi declarase "război pe viață", așa cum notează cotidianul Marca.
Deși au câștigat Cupa Spaniei, jucătorii Valenciei nu simțeau că este vremea să sărbătorească. Atmosfera din vestiar era oribilă, iar "liliecii" au refuzat să participe la fiesta de pe străzile din oraș, conform tradiției.
Lucrurile s-au schimbat radical odată cu plecarea lui Koeman de la Valencia, din primăvara anului 2008. Jucătorii și-au regăsit pofta de fotbal și au format un grup compact, reușind în cele din urmă să se mențină în prima ligă din Spania.
A fost ultima oară când Joaquin și Koeman s-au întâlnit. Însă "săgețile" aruncate de la distanță nu s-au oprit vreodată, motiv pentru care revederea din weekend este așteptată cu mare interes în Spania.
Întrebat recent dacă îl va saluta pe fostul său antrenor, Joaquin a fost categoric. "El nu mă va saluta și nici eu nu o voi face".
Barcelona vs Real Betis se joacă mâine, de la ora 17:15.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo