Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tatăl lui Messi, primele declarații despre viitorul starului argentinian la Barcelona

Cosmin Cioboata

Actualizat 02/09/2020 la 12:58 GMT+3

Lionel Messi a anunțat în urmă cu o săptămână, printr-un fax, că vrea să plece de la Barcelona. Viitorul starului argentinian se va decide, într-o proporție foarte mare, astăzi, la întâlnirea dintre președintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu, și Jorge, tatăl și impresarul lui Messi.

Lionel Messi a anunțat că pleacă de la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / 12.40. După ce a scăpat de aglomerația de jurnaliști de la aeroport, Jorge Messi s-a hotărât să ofere câteva cuvinte unui reporter de la El Chiringuito TV.
Întrebat despre viitorul lui Messi, tatăl său, care îi este și impresar, a dezvăluit că va fi foarte dificil să rămân pe Camp Nou. În același timp, Jorge a mărturisit că încă n-a primit vreo ofertă oficială din partea lui Manchester City.
"Este dificil ca Messi să rămână la Barcelona. Nu am primit vreo ofertă din partea lui Manchester City. Nu am vorbit cu Pep Guardiola. Va fi greu pentru Barca pe viitor.", a spus Jorge Messi, înaintea ședinței cu Bartomeu.
Jorge Messi a aterizat la Barcelona în această dimineață, cu câteva ore înaintea ședinței cu Bartomeu. Tatăl lui Messi a fost asaltat de jurnaliștii spanioli în momentul în care a ieșit din aeroport. Întrebările despre viitorul jucătorului au fost lansate către Jorge, însă acesta a oferit un singur răspuns: "Nu știu nimic".
Evident, Jorge a discutat deja cu fiul său, iar astăzi îi va prezenta decizia lui Bartomeu. Așa cum s-a scris în ultima vreme în presa iberică, Messi își dorește să-și încheie de comun acord cu oficialii de pe Camp Nou contractul valabil până vara viitoare. Dorința starului argentinian este diametral opusă de obiectivul președintelui Barcelonei. Bartomeu își dorește cu orice preț ca Messi să semneze prelungirea contractului până în 2022.
Cei de la Manchester City vor urmări cu un interes uriaș cum va decurge ședința de astăzi. Echipa din Premier League, pregătită de Pep Guardiola, este destinația aleasă de Messi, după despărțirea de Barcelona, potrivit presei internaționale.
Între timp, Messi s-a separat complet de Barca, refuzând să participe la antrenamente și la testul PCR pentru Covid-19.

Oferta pregătită de Barcelona pentru a-l convinge pe Messi să rămână

Mundo Deportivo a aflat ce ofertă va încerca să îi facă Barcelona lui Messi la întâlnirea de astăzi, în care președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, va sta de vorbă cu tatăl decarului argentinian, Jorge Messi.
Fanii Barcelonei tremură cu gândul la întâlnirea dintre tatăl lui Messi și președintele clubului, văzută de mulți ca o ultimă șansă ca argentinianul să fie convins să continue pe Camp Nou. Problema e că formația catalană nu oferă un contract comparabil cu cel de la City și nici vreo garanție pentru un nou proiect, astfel că șansele ca sud-americanul să fie întors din drum sunt minime.
"Bartomeu nu va negocia nimic legat de un posibil transfer", notează Mundo Deportivo, care prezintă ce îi va propune Bartomeu lui Jorge Messi.
Messi are pe masă o ofertă de prelungire a actualei înțelegeri până după Mondialul din Qatar (iarna lui 2022). Salariul va fi același - 84 de milioane de euro/sezon -, însă Barcelona îl obligă pe fotbalist să nu mai ia în considerare o clauză prin care să plece gratis, așa cum a fost cea care a expirat în iunie 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo