Contractul lui Raphael Varane cu Real Madrid expiră în vara anului 2022, iar oficialii de pe Santiago Bernabeu vor să evite un nou "caz Sergio Ramos".

Căpitanul "Los Blancos" a intrat în ultimele 5 luni de contract cu Real și există șanse foarte mari ca aventura sa pe Bernabeu să se încheie la finalul sezonului. În această situație, fundașul iberic va pleca gratuit de la campioana din La Liga, lucru de care președintele Florentino Perez nu este încântat.

Liga
Barcelona continuă să caute înlocuitorul lui Suarez. Soluția surprinzătoare găsită de catalani
IERI LA 15:48

Astfel, oficialii madrileni vor să fie siguri că vor câștiga o sumă importantă de pe urma lui Varane, jucător care se gândește deja la o nouă aventură, potrivit presei iberice.

Cotidianul Marca anunță că, dacă nu îl vor convinge pe Varane să semneze un nou contract până în vară, conducătorii de pe Santiago Bernabeu îl vor vinde.

Real Madrid, dispusă să-l vândă pe Varane în vară! Francezul, dorit în Premier League

Varane și-a mai dorit să plece de la Real și în 2019, atunci când Manchester United și PSG se aflau pe urmele sale. Potrivit jurnaliștilor spanioli, cele două cluburi ar fi în continuare interesate în serviciile campionului mondial din 2018. Mai mult, pe lista cluburilor care îl "vânează" pe francez s-au alăturat alte două echipe răsunătoare din Europa: Chelsea și Juventus.

Recent, Varane a semnat un contract cu CAA Sports, agenție de impresariat cu prezență puternică în fotbalul din Marea Britanie. Astfel, Chelsea și Manchester United par să aibă un avantaj în lupta pentru semnătura fundașului de 27 de ani.

Real Madrid cere 50 de milioane de euro pentru transferul lui Varane

Bineînțeles, va conta enorm și oferta pe care cluburile interesate le-o vor face celor de la Real. Tot Marca anunță că "galacticii" vor fi dispuși să-l vândă pe Varane pentru minimum 50 de milioane de euro.

Suma cerută de Real Madrid este mai mult decât accesibilă, ținând cont de calitățile și prestațiile excelente reușite de Varane în ultimele sezoane. De asemenea, trebuie notat că francezul este cotat la 70 de milioane de euro de transfermarkt.com, la ora actuală.

Varane are abia 27 de ani, a primit eticheta de jucător "world-class" și orice club de top din Europa și-ar dori să-l aibă. Campionul mondial din 2018 poate reprezenta o variantă excelentă pentru echipele care visează la cucerirea trofeului UEFA Champions League.

Ajuns în 2011 la Real Madrid, după ce "galacticii" le-au plătit 10 milioane de euro celor de la Lens, Varane s-a integrat foarte repede pe Santiago Bernabeu. Fundașul francez a adunat 346 de apariții pentru formația "blanco", reușind să înscrie și 17 goluri.

De-a lungul celor 10 ani petrecuți la Real Madrid, Varane a pus umărul la cucerirea a 18 trofee, printre care se numără 3 titluri de campion în La Liga și 4 Ligi ale Campionilor.

David Alaba și Eder Militao, noua pereche de fundași centrali de la Real Madrid?

Bineînțeles, plecarea lui Varane ar genera un dezavataj: un gol uriaș în defensiva lui Zidane. Tehnicianul francez s-ar putea trezi la finalul sezonului fără vreunul dintre Varane și Ramos, cei doi titulari incontestabili de pe Bernabeu.

Fără doar și poate, pentru ca Florentino Perez să accepte plecarea lui Varane în vară, pe lângă probabila despărțire de Sergio Ramos, pe Bernabeu ar trebui să fie adus David Alaba, despre care sport.es anunța recent că s-a înțeles deja cu madrilenii.

Noua pereche de fundași centrali ai lui Zidane ar putea fi formată din Alaba și Eder Militao. Cumpărat de Real în 2019 în schimbul a 50 de milioane de euro, Militao n-a primit prea multe șanse din partea lui "Zizou".

Fundașul de 23 de ani deține calități excelente, dar n-a putut emite pretenții să le "fure" locul lui Ramos și Varane în echipa de start a Realului. Lucrurile s-ar putea schimba însă începând din sezonul următor.

https://i.eurosport.com/2021/02/08/2988433.jpg
Liga
Tony Kroos, despre un jucător de la Bayern: "Pentru a juca aici nu ai nevoie doar de calitate"
22/02/2021 LA 16:28
Liga
Drama unui jucător de la Real Madrid: "Doctorul mi-a vorbit despre amputare!". Prin ce a trecut
22/02/2021 LA 15:56