Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronald Koeman și Barcelona, cei mai mari fani ai lui Real Madrid în "El Derbi Madrileno"

Nicu Savin

Publicat 05/03/2021 la 17:05 GMT+2

Ronald Koeman a susținut o conferință de presă înaintea meciului pe care Barcelona îl va juca mâine pe terenul Osasunei. Printre altele, antrenorul catalanilor s-a referit și la derby-ul dintre Atletico Madrid și Real Madrid, recunoscând că și-ar dori ca formația de pr primul loc să piardă.

Ronald Koeman

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid-Real Madrid e printre cele mai tari derby-uri ale week-end-ului din Europa. Rivalele din capitala Spaniei se înfruntă într-un meci care ar putea echivala cu relansarea campionatului iberic sau cu o distanțare și mai mare a celor de la Atletico în fruntea clasamentului.
Evident, Barcelona e direct interesată de rezultatul meciului de la Madrid, catalanii trăgând în continuare speranțe la titlu. Formația "blaugrana" are mâine un meci la îndemână la Osasuna, iar în cazul unei victorii s-ar apropia la numai 2 puncte de Atletico Madrid, cu mențiunea că "saltelarii" vor avea 2 meciuri în minus. Așadar, uitând parcă de rivalitatea istorică dintre Barcelona și Real Madrid, Ronald Koeman a declarat că și-ar dori o victorie a echipei lui Zidane în derby-ul de duminică.
"În primul rând trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru, pe care trebuie neapărat să-l câștigăm. Despre meciul de la Madrid.... ar bine pentru noi ca echipa de pe primul loc să piardă puncte. Dar nu trebuie să ne gândim la acel meci, pentru că trebuie mai întâi ca noi să câștigăm.", a declarat Koeman, citat de sport.es.
Players of FC Barcelona celebrating after scoring their team's opening goal during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Elche CF at Camp Nou on February 24, 2021 in Barcelona, Spain.

Ronald Koeman: "Un lucru care mă face mândru este atmosfera de la echipă"

Barcelona a avut serioase probleme în acest sezon, dar lucrurile s-au redresat, cel puțin pe plan intern, deoarece în Champions League mai sunt puține lucruri de făcut după acel 1-4 cu PSG în turul optimilor de finală. Însă Barcelona va juca finala Cupei Spaniei, iar în campionat încă are șanse la titlu.
Antrenorul catalanilor a menționat că atmosfera de la echipă este una foarte bună, iar fanii s-au apropiat mai mult de formația sa după rezultatele pozitive din ultimul timp.
"Un lucru care mă face mândru este atmosfera de la echipă. Este important să o ai. Odată cu schimbările pe care le-am făcut, astăzi echipa crede în sine. Am avut o senzație plăcută zilele trecute, când am văzut echipa sărbătorind golurile și felul în care s-a bucurat după meci. Echipa a sărbătorit împreună, chiar și rezervele, care au fost supărați cu siguranță pentru că nu au jucat sau nu au intrat. Pentru mine a fost ceva foarte important. Un vestiar unit este cel mai important lucru, atât în momentele bune, cât și în cele complicate.
Apoi mai sunt și fanii. Pe stradă, oamenii care îmi vorbesc sunt fericiți. Au trecut peste momente proaste și sentimentul pe care îl am este că oamenii sunt alături de echipă. Am muncit din greu pentru a avea acest sentiment. Este important să-l ai și sper că într-o zi cât mai apropiată stadionul va fi plin. Jucătorii trebuie să aibă atmosferă și să se bucure cu fanii de o noapte precum cea de după jocul cu Sevilla.", a spus Koeman. citat de Mundo Deportivo.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo