Argentinianul a explicat că și-a dorit să plece de pe Camp Nou și că a anunțat conducerea clubului de acest lucru încă de la începutul sezonului. Messi a numit conducerea Barcelonei drept ”un dezastru” sub actualul președinte Josep Maria Bartomeu.
Messi a precizat că singurul motiv pentru care nu forțează plecarea acum de pe Camp Nou este faptul că nu dorește să dea în judecată clubul la care a jucat fotbal toată viața.
”Am simțit multă durere, eu sunt foarte recunoscător față de acest club. Iubesc clubul și nu voi fi niciodată mai bine decât aici. Dar am dreptul să-mi decid viitorul. Voiam noi obiective și noi provocări. Dar aici la Barcelona am totul. Fiul meu, familia mea, toată lumea a crescut aici. Nu era nimic greșit în ideea de a pleca atunci, aveam nevoie de asta și eu și clubul. Era bine pentru toată lumea.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Când mi-am anunțat soția și copiii că vreau să plec, a fost o dramă teribilă. Au început să plângă, copiii mei nu voiau să plece din Barcelona. O să continui la Barcelona deoarece președintele mi-a spus că singurul mod în care aș putea să plec este să fie plătită clauza de 700 milioane de euro, lucru care este imposibil”, a declarat argentinianul.

Barcelona a ales ce i-a convenit din interviul lui Messi

Barcelona a ales să ofere o singură reacție. Clubul de pe Camp Nou a ales să ignore faptul că Messi a spus destul de clar că își dorește să părăsească Barca și că nu a plecat doar pentru că a fost oprit de conducere.
Astfel, Barcelona a publicat pe Twitter o imagine cu Messi alături de un citat din interviul oferit de el: ”Voi da totul. Dragostea mea pentru Barca nu se va schimba niciodată”.
Reacțiile fanilor nu au întârziat să apară. Majoritatea sunt furioși pe club pentru felul în care l-a tratat pe Messi și consideră acest tweet ca fiind o dovadă de ipocrizie. ”Nu aveți pic de rușine!” a fost cea mai des întâlnită reacție.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59