Bartomeu, în vârstă de 57 de ani, a fost sub o presiune imensă în această vară după un sezon eșuat pentru club care a culminat cu scandalul în care a fost implicat Lionel Messi. Cel mai important jucător din istoria clubului a declarat public că dorește să plece iar Messi nu a ascuns că motivul principal pentru o eventuală plecare a sa îl reprezintă felul în care actuala conducere a gestionat clubul.
În cele din urmă, Messi a rămas la club însă nemulțumirile sale față de conducerea Barcei sunt evidente pentru toată lumea. Acum, peste 20.000 de membri au cerut organizarea unui vot de neîncredere pentru Josep Maria Bartomeu. Minimul necesar era de 16.250.
Clubul a verificat astăzi semnăturile și a confirmat că sunt destule valide pentru a demara procesul. Poziția lui Bartomeu se află sub semnul întrebării de peste un an. Pe teren, Barcelona a ratat titlul și a fost eliminată din UEFA Champions League de Bayern Munchen.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Ce urmează penrtu Bartomeu

Trebuie ca toate cele 20.687 de semnături să fie verificate înainte ca procesul să meargă mai departe iar numărătoarea este așteptată să fie încheiată până pe 10 octombrie. Apoi Barcelona va avea la dispoziție 10-20 de zile lucrătoare pentru a găsi o dată pentru organizarea votului. Cel mai probabil nu va fi mai devreme de jumătatea lui noiembrie.
La vot, trebuie ca 66% dintre voturi să fie în favoarea demiterii lui Bartomeu pentru ca acesta să părăsească clubul.
Moțiunea împotriva lui Bartomeu este susținută și de contracandidații săi la viitoarele alegeri, Victor Font, Jordi Farre și Lluis Fernandez-Ala, precum și de grupări importante ale fanilor blaugrana.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59