Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E gata! S-a terminat calvarul pentru Ansu Fati

Cristian Mihală

Publicat 16/09/2021 la 20:40 GMT+3

Medicul portughez Jose Carlos Noronha, chemat special de Barcelona pentru a-și da ok-ul privind revenirea lui Ansu Fati pe teren, a confirmat că nu mai există riscurile unei recidive și că fotbalistul poate din nou juca. Inițial se credea că tânărul jucător va fi pe teren abia la jumătatea lui octombrie.

Ansu Fati, Barcelona v Villarreal

Credit imagine: Getty Images

A fost forfotă mare azi la Ciutat Esportiva del Barça, acolo unde mai mulți specialiști s-au adunat pentru a-l examina pe Ansu Fati. Acesta e indisponibil de 10 luni și se speculase că va mai lipsi cel puțin o lună. José Carlos Noronha, cel care l-a operat pentru a treia oară pe Ansu Fati, după ce primele două intervenții chirugicale fuseseră efectuate de Ramon Cugat, a confirmat azi că recuperarea e completă și fotbalistul poate juca fără a își asuma vreun risc, anunță Mundo Deportivo.
Ansu Fati nu va face probabil parte din lotul Barcelonei pentru partida de luni, cu Granada, nefiind încă la 100% fizic, dar e de așteptat ca el să fie în lotul pentru disputa cu Cadiz, de la jumătatea săptămânii viitoare. Se speră ca la finalul lunii, contra Benficăi, în Champions League, marea vedetă din lotul lui Koeman să fie titular.

Ansu Fati, noul număr 10 de la Barcelona

Ansu Fati a impresionat sezonul trecut, când a adunat 10 apariții, reușind 5 goluri și 4 pase decisive. Fotbalistul în vârstă de 18 ani s-a accidentat, însă, în noiembrie 2020 și a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, nefiind încă refăcut în totalitate.
Potrivit jurnaliștilor publicației spaniole As, Ansu Fati nu ar fi trebuit să revină mai devreme de luna octombrie. Staff-ul tehnic al Barcelonei nu a vrut să-i forțeze reîntoarcerea pe gazon din cauza accidentării delicate pe care a suferit-o, astfel că s-a apelat la o echipă de specialiști care să ia decizia finală. Din fericire pentru clubul blaugrana, puștiul minune e din nou apt de joc.
În momentul în care va reveni pe teren, Ansu Fati va purta numărul 10, lăsat liber de Lionel Messi după transferul la PSG.
CITEȘTE ȘI:
Barcelona vrea să-i prelungească contractul lui Ansu Fati
Barcelona a avut o perioadă de mercato intensă, în timpul căreia echipa s-a despărțit de câțiva jucători importanți, dar a și reușit transferuri notabile, deși majoritatea au fost direcționate către fotbaliști liberi de contract. Acum obiectivul catalanilor este acela de a le prelungi contractele unor fotbaliști în mâinile cărora ar urma să se afle viitorul clubului.
Ansu Fati, cotat de site-ul transfermarkt.com la 60 de milioane de euro, este unul dintre jucătorii pe care oficialii de pe Camp Nou vor să-i convingă să semneze noi înțelegeri.
Antrenorul Ronald Koeman vrea ca Fati, alături de Pedri și Dembele, să facă diferența și să se remarce pe teren în cele mai tari meciuri ale echipei. Șefii clubului blaugrana vor să îi ofere noului decar al echipei un contract pe termen lung pentru a-i demonstra că au încredere în el și că poate fi titular în prima echipă a Barcelona pentru o lungă perioadă de timp. Și, conform Mundo Deportivo, fotbalistul a garantat că nu vor exista probleme în privința prelungirii, deși City îl dorește la rândul ei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo