Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe anunță "bomba" anului pe piața transferurilor: Mbappe, în negocieri cu Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 25/03/2022 la 11:06 GMT+2

Kylian Mbappe va fi cu siguranță transferul anului în fotbal, fiind aproape clar că nu mai rămâne la PSG, din vară. Doar că nu Real Madrid ar urma să fie câștigătoarea, în contextul în care Barcelona pregătește o ofertă de nerefuzat.

Barcelona swoop for Mbappe as Neymar stays silent - Euro Papers

Credit imagine: Eurosport

De când a venit Xavi pe banca tehnică a formației blaugrana, Barcelona a redevenit o forță. Fără înfrângere în campionat de la eșecul cu Betis, din startul lui decembrie, clubul de pe Camp Nou a făcut transferuri excelente: Aubameyang, Ferran Torres sau Adama Traore sunt deja pariuri câștigate.
Dar Laporta și stafful tehnic știu că e nevoie de mai mult pentru a reveni în calcule pentru câștigarea Ligii Campionilor, astfel că vor neapărat un vârf de calibru. S-a vorbit intens despre Haaland, cum se pare că o discuție există și pentru Robert Lewandowski.
Acesta sunt doar variante "B" pentru clubul blaugrana, susține L'Equipe azi, marele pariu al Barcelonei fiind Kylian Mbappe.

Argumentele Barcelonei pentru transferul lui Mbappe

Laporta a realizat că afacerea "Mbappe" îl va costa mai puțin decât transferul lui Haaland, de exemplu, chiar dacă francezul va avea un salariu mult mai mare. Vârful lui PSG vine din postura de jucător liber de contract, în timp ce pentru norvegian ar fi trebuit să se achite clauza de reziliere, în valoare de 75 de milioane de euro.
În ultimele săptămâni, catalanii au semnat un contract cu Spotify, de la care va primi 70 de milioane de euro/an, dar au obținut și un împrumut de 595 de milioane de euro de la Goldman Sachs. În consecință, au un proiect cât se poate de serios, iar premisele pentru formarea unei formații care să domine iar Europa sunt favorabile.
Potrivit jurnaliștilor francezi, Mbappe a fost extrem de încântat de această variantă, deși, evident, nu a dat încă vreun răspuns final. Pe francez îl interesează dincolo de orice proiectul, dorind să meargă la un club unde să câștige constant trofee, marea lui ambiție fiind Champions League.
El Clasico-ul de duminică, în care Barcelona a măturat cu Real Madrid, 4-0 chiar pe Bernabeu, ar putea fi decisiv în alegerea lui Kylian, în contextul în care acesta oricum avea îndoieli legate de perspectivele de la Real Madrid. Catalanii au mulți jucători tineri și de mare viitor - Pedri, Gavi, Ferran Torres, Araujo -, astfel că, în acest moment formația blaugrana pare să aibă un atu important în fața rivalei, pentru semnătura lui Mbappe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo