Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coutinho, pe urmele lui Iniesta! Ce decizie a luat brazilianul pentru a-și relansa cariera la Barcelona

Nicu Savin

Publicat 27/11/2021 la 11:07 GMT+2

Coutinho traversează o perioadă critică a carierei sale, iar presa iberică a scris în repetate rânduri că Barcelona ar dori să-l vândă. Venirea lui Xavi reprezintă un nou început pentru brazilian, iar acesta pare dispus să facă toate eforturile pentru a redeveni jucătorul care impresiona la Liverpool în urmă cu câțiva ani.

Philippe Coutinho vom FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a plătit 135 de milioane de € pentru Philippe Coutinho, dar suma investită nu a fost nici pe departe compensată de prestațiile brazilianului. Ajuns pe Camp Nou ca un star, Coutinho a dezamăgit mai mereu atunci când a intrat pe teren, iar o serie de accidentări care l-au ținut departe de fotbal perioade îndelungate i-a făcut pe mulți să-l considere unul dintre cele mai proaste tranferuri din istoria Barcelonei.
În momentul în care a devenit antrenorul echipei, Xavi a declarat că le va da o șansă tuturor fotbaliștilor, iar acest lucru reprezintă poate ultima șansă pentru Coutinho de a demonstra că își merită locul la gruparea de pe Camp Nou.
Șefii clubului și-ar dori mai degrabă să scape de brazilian, deoarece are și un salariu foarte mare, dar acesta este dispus să dea totul pentru a convinge. Conform as.com, Coutinho a început să meargă la psiholog, considerând că problemele sale și-ar putea găsi rezolvare prin această soluție.
Citește și:

Coutinho, pe urmele lui Andres Iniesta

În prima parte a carierei sale, Andres Iniesta a apelat la un psiholog, iar rezultatele s-au văzut imediat, astfel că soluția i-ar putea fi de ajutor și lui Coutinho. Brazilianul are numai 29 de ani și e departe de a fi un fotbalist expirat. În aceste condiții e nevoie poate de un declic, iar specialiștii în psihologie ar putea fi decisivă.
Din momentul în care a ajuns la Barcelona, valoarea lui Coutinho a scăzut de 7 ori, ajungând de la 140 de milioane de € la numai 20 de milioane. Contractul său cu Barcelona este valabil până în 2023, dar Coutinho are timp doar până în vară să demonstreze că merită să îmbrace tricoul blaugrana.
Dacă prestațiile sale nu vor convinge, e greu de crezut că Xavi se va baza pe el și în sezonul viitor, mai ales că oficialii de pe Camp Nou lucrează deja la campania de achiziții din vara viitoare, vizând mai mulți jucători de atac cară să întărească echipa.
În cei aproape 4 ani de când a ajuns la Barcelona (cu pauză de un sezon, când a fost împrumutat la Bayern), Cotinho a jucat 102 partide, marcând 24 de goluri și oferind 15 assist-uri, mult prea puțin în comparație cu ceea ce se aștepta de la el.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo