Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, în alertă! După Dembele, alți doi jucători de bază au refuzat prelungirea contractelor

Nicu Savin

Publicat 23/03/2022 la 22:03 GMT+2

FC Barcelona s-a mișcat excelent pe piața transferurilor, dar șefii catalanilor se confruntă cu mari probleme din cauza unor jucători de mare perspectivă care refuză să-și prelungească contractele. Cazul lui Dembele este arhicunoscut, dar în aceeași situație sunt Araujo și Gavi, cu mențiunea că înțelegerile acestora expiră în 2023, nu la finalul acestui sezon ca în cazul francezului.

Ousmane Dembélé y Ronald Araújo (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona arată din ce în ce mai bine sub conducerea lui Xavi, iar viitorul se anunță unul strălucit pentru gruparea catalană, care are în curte numeroși fotbaliști tineri de certă valoare. Clubul face eforturi să-și asigure serviciile acestora pe o perioadă îndelungată, dar se confruntă cu serioase probleme în acest sens.
Dacă Pedri sau Ansu Fati au semnat recent noi contracte, Barcelona este aproape să-l piardă gratis pe Dembele la finalul sezonului. Francezul a refuzat toate propunerile primite până în iarnă și pare hotărât să plece la o altă echipă, deși presa iberică a scris că acesta a revenit la sentimente mai bune față de club și ar dori să continue.
În aceeași situație cu Dembele ar putea ajunge alți doi jucători de mare perspectivă: Ronald Araujo și Gavi. Ambii au contracte valabile doar până în 2023 și niciunul nu a acceptat să-și pună semnătura pe noi înțelegeri. Conform Marca, cei doi ar fi refuzat deja câte 3 oferte de prelungire din partea clubului, iar îngrijorarea este mare în birourile de pe Camp Nou.
Araujo și Gavi au primit cu siguranță propuneri consistente din punct de vedere financiar, dar aceștia le consideră insuficiente. La acest lucru contribuie și ultimele transferuri făcute de Barcelona. Catalanii au perfectat deja două mutări pentru sezonul viitor: Andreas Christensen și Franck Kessie, care vor câștiga în jur de 6 milioane de € anual. Sursa citată notează că Gavi și Araujo sunt nemulțumiți că lor li se oferă contracte mai mici decât jucătorilor care vor veni în vară și de aceea ezită să semneze prelungirea.
Citește și:

Araujo și Gavi, pe lista unor mari forțe ale Europei

Timpul este cel mai mare dușman al Barcelonei în acest context. În ianuarie 2023, Araujo și Gavi ar putea semna deja cu orice alt club și de aceea șefii catalanilor se zbat să le prelungească contractele cât mai repede. Celelalte forțe ale continentului sunt cu ochii ațintiți pe ceea ce se întâmplă cu cei doi jucători.
Presa engleză a scris că Manchester United îl vrea insistent pe Araujo și este gata să facă o ofertă în vară pentrul el. Chelsea era de asemenea interesată, dar londonezii par ieșiți din cursă din cauza problemelor logistice cu care se confruntă din cauza sancțiunilor impuse de autorități lui Roman Abramovich.
Deși nu a împlinit încă 18 ani, Gavi este deja o certitudine la Barcelona și la naționala Spaniei, astfel că e și el o țintă pentru forțele din Premier League. Presa catalană scrie că acesta nu vrea deocamdată să asculte alte propuneri pentru că vrea să continue la Barcelona, dar faptul că nu a semnat încă prelungirea demonstrează că nu e dispus să o facă în orice condiții.
Cu siguranță Barcelona va încerca pe toată căile să le prelungească înțelegerile lui Gavi și Araujo. Dacă nu se va reuși acest lucru până la finalul sezonului este posibil ca șefii clubului să ia în calcul și vânzarea lor în vară, pentru a nu-i pierde gratis peste un an. Acest scenariu este mai probabil în cazul uruguayanului, fiind greu de crezut că Barcelona va renunța atât de ușor la un fotbalist precum Gavi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo