Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fiul lui Carlo Ancelotti, vinovatul din spatele rezultatelor slabe ale lui Real Madrid? Ce scrie presa din Spania

Alex Masgras

Actualizat 05/10/2021 la 15:05 GMT+3

Real Madrid trece printr-o perioadă dificilă în ultima perioadă, echipa lui Carlo Ancelotti suferind înfrângeri neașteptate, cu Sheriff Tiraspol în UEFA Champions League, dar și în ultima etapă de campionat, pe terenul celor de la Espanyol. Potrivit presei din Spania, cel arătat cu degetul pentru aceste rezultate slabe este fiul lui Carlo Ancelotti, cel care este și secundul său la echipă.

Carlo Ancelotti a colloquio con il figlio Davide, Napoli-Bologna, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid nu a mai găsit victoria în ultimele trei partide pe care le-a disputat, remizând pe teren propriu cu Villarreal, pierzând în UEFA Champions League cu Sheriff Tiraspol în ceea ce cei mai mulți consideră ca fiind cea mai mare surpriză din istoria competiție, ca apoi să piardă și în deplasarea de la Espanyol din weekend.
Potrivit presei din Spania, se pare că anumiți jucători au identificat problema ultimelor rezultate, fără ca aceștia să își asume o parte din vină. Sursele lui Eduardo Inda de la "El Chiringuito" spun că vestiarul îl consideră vinovat pe Davide Ancelotti, fiul lui Carlo și secundul acestuia. Davide ar influența multe decizii ale tatălui său, de multe ori nepopulare printre jucătorii madrileni. Cu toate acestea, spaniolii cred și că se caută un țap ispășitor în toată această poveste, pentru a acoperi vina colectivă.

Cine este Davide Ancelotti?

David Ancelotti, în vârstă de 32 de ani, este fiul lui Carlo Ancelotti, dar și secundul acestuia la Real Madrid. La vârsta de 22 de ani, acesta și-a luat diploma în științele sportului, acesta terminând cu rezultate foarte bune și școala de antrenori, unde a obținut 137 din 140 de puncte pentru licența UEFA B și 13 din 15 pentru licența UEFA A.
Acesta a început cariera ca preparator fizic în 2012, unde a petrecut un an la Paris Saint-Germain, după care l-a urmat pe tatăl său la Real Madrid. Atunci când Carlo a preluat-o pe Bayern Munchen, o nouă ușă s-a deschis pentru Davide, care a devenit secundul tatălui său. În Serie A, când Ancelotti Sr. a fost trimis în tribune și suspendat, Davide și-a făcut debutul ca principal în meciul contra lui AS Roma.
Carlo Ancelotti (r.) und sein Sohn Davide
Cei care au lucrat de-a lungul timpului cu Davide Ancelotti l-au descris ca fiind un tip inteligent, onest, dar și foarte apropiat de jucători. Acest lucru i-a atras însă și critici, deoarece în perioada petrecută la Bayern Munchen, o parte dintre jucători au considerat că este prea apropiat de aceștia, dând de înțeles că Davide era interesat mai mult de prietenia jucătorilor decât de a păstra o relație profesională cu aceștia.
Anul trecut, când era alături de tatăl său la Everton, Davide a acordat un interviu pentru Liverpool Echo, în care a detaliat cum decurge relația profesională dintre el și tatăl său: "Scopul meu este să îi pun multe semne de întrebare, să îmi spun părerea. La final, el este cel care ia decizia, dar eu nu sunt aici să îi spun mereu da, da, da. Sunt aici ca orice alt antrenor secund, am multă încredere în mine. Poate chiar mai multă încredere decât să îi spun că nu sunt de acord cu el decât alții", a spus Davide Ancelotti.
După 8 etape în La Liga, Real Madrid se află pe prima poziție, cu 17 puncte, la egalitate cu rivala din capitala Spaniei, Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo