Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Junior Firpo, săgeți spre Ronald Koeman după plecarea de la Barcelona: "Îmi zicea că eu contaminam grupul"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/12/2021 la 15:31 GMT+2

Fostul fundaș al celor de la Barcelona, în prezent la Leeds United, a vorbit într-un interviu acordat postului de radio de la Què T'hi Jugues și a criticat câteva dintre ideologiile antrenorului olandez, care a fost de acord cu transferul dominicanului la clubul din Premier League.

Koeman, Firpo

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Apărătorul a petrecut doi ani în curtea catalanilor după ce a fost adus de la Real Betis în schimbul sumei de 20 de milioane de euro, însă nu a reușit să joace foarte mult sub comanda lui Ronald Koeman. Tehnicianul care a fost înlăturat recent de către conducerea trupei blaugrana nu s-a bazat foarte mult pe serviciile fundașului lateral și nu a acordat un interes muncii depuse de acesta la antrenament, conform declarației lui Firpo.
"Am ajuns să îmi pierd entuziasmul de a juca fotbal și am realizat cât de importantă este familia mea. Au fost lucruri la Koeman pe care nu le înțelegeam, când dădea dovadă de lipsă de respect atât față de mine, cât și de colegii mei. Nu înțeleg de ce la o zi după un meci, când rezervele se antrenau, el stătea în biroul său. Sunt o rezervă și trebuie să îți demonstrez lucruri", a spus fotbalistul.
Firpo a continuat criticile asupra fostului său antrenor și a povestit de ce nu a fost folosit atât de mult pe cât își dorea. În momentul în care dominicanul i-a pus o întrebare lui Koeman legată de un eventual rol al său în primul 11, răspunsul managerului a fost unul mincinos, din punctul de vedere al fundașului lateral:"Mi-a spus lucruri care nu aveau sens, că nu mă antrenam corespunzător sau că am contaminat grupul. Puteți să întrebați pe cine vreți. Să vedem dacă altcineva din staff spune aceleași lucruri despre mine. Nu știu ce înseamnă să contaminezi grupul, însă presupun că se referea la atitudinea mea. Nu știu cum un puști care de-abia a venit poate să contamineze un grup care a câștigat deja orice".

Junior Firpo preferă metodele lui Marcelo Bielsa

Jucătorul de 25 de ani a vorbit și despre modul de pregătire al partidelor importante, moment în care a avut cuvinte de laudă la adresa actualului său antrenor de la Leeds, Marcelo Bielsa. Firpo a pus față în față cele două situații și consideră că ședințele de joc din Spania erau diametral opuse față de cele din Premier League.
Fundașul lateral a criticat chiar și predecesorii lui Koeman, și anume pe Quique Setién și pe Ernesto Valverde, sub comanda cărora a jucat de asemenea:"Nu ne uitam la montaje video ale echipei adverse cu Valverde, Quique, sau Koeman. Uneori analizam ceva concret din jocul rivalului. Cu Bielsa urmărim mult, am ajuns de la o extremă la alta și trebuie să existe o cale de mijloc".
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo