Xavi a fost prezentat astăzi ca antrenor al Barcelonei. Noul tehnician al catalanilor a susținut o amplă conferință de presă în care a recunoscut că a fost ofertat de Barcelona și în trecut, dar a refuzat, considerând că nu era momentul potrivit pentru a face acest pas. Totuși, fostul mare jucător al catalanilor a punctat că prioritatea sa numărul 1 a fost să devină antrenorul echipei sale de suflet și pentru asta a refuzat propunerea de a prelua naționala Braziliei.
La câteva ore după evenimentul de prezentare care a avut loc pe Camp Nou, Philippe Coutinho a vorbit despre noul antrenor al echipei blaugrana. Brazilianul s-a arătat entuziasmat de sosirea lui Xavi și a spus că are încredere că fostul fotbalist legendar al catalanilor va face o treabă bună.
"Xavi a fost un jucător grozav și este un idol al clubului, care s-a întors acasă. Sper să aibă mult succes cu grupul pe care îl avem. Am vorbit cu el în primăvară și știu ce tip grozav este, sunt sigur că va face o treabă foarte bună la Barcelona", a declarat Coutinho, la conferința de presă organizată în Sao Paulo, la reunirea lotului Braziliei pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09

Xavi a dat deja pe cineva afară de la Barcelona

Xavi Hernandez a devenit astăzi noul antrenor al Barcelonei, iar de marți va începe munca la echipa la care a scris istorie ca fotbalist. Noul tehnician a primit mână liberă din partea conducerii să-și alcătuiască după bunul plac staff-ul tehnic și medical, astfel că acesta a luat deja primele decizii.
Jucătorii Barcelonei au suferit în ultimii ani repetate accidentări care nu au fost neapărat rezultatul unor intrări dure ale adversarilor, astfel că Xavi consideră că o parte din vină le-a aparținut și membrilor staff-ului medical. Ca atare, vor avea loc schimbări serioase în acel departament, iar primul cap a căzut deja.
Conform publicației spaniole As, una dintre primele decizii pe care Xavi le-a luat în calitate de antrenor al Barcelonei este să renunțe la serviciile lui Juanjo Brau, șef al secției de kinetoterapie de la prima echipă. Acesta ar fi fost deja informat că nu va mai lucra la echipa mare și urmeză să i se transmită care va fi rolul său în organigrama clubului în viitor.
Locul lui Juanjo Brau va fi luat de kinetoterapeutul Carles Nogueira, membru al staff-ului lui Xavi la Al Sadd. Cel mai probabil vor mai urma schimbări importante în staff-ul medical al catalanilor. Jaume Munill, care a fost în echipa de kinetoterapeuți pe vremea când Xavi juca pe Camp Nou, va reveni și el la prima echipă, după ce în ultimii ani s-a ocupat de formația de futsal. În plus, Ivan Torres va ocupa funcția de preparator fizic, astfel că Albert Roca va fi îndepărtat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46