Kylian Mbappe este principala țintă de pe piața de mercato a celor de la Real Madrid, care își doresc de mai mult timp să-l aducă pe Santiago Bernabeu pe starul lui PSG. Fotbalistul va rămâne liber de contract la finalul sezonului 2021/22, iar oficialii 'galacticilor' vor încerca să-i obțină semnătura în această iarnă, când francezul intră în ultimele 6 luni ale înțelegerii sale cu parizienii, putând semna cu orice club din postura de jucător liber de contract.
Conform Regulamentului și Statutului de Transfer al jucătorilor al celor de la FIFA, șefii lui Real Madrid sunt obligați să îi anunțe pe cei de la PSG în momentul în care vor începe negocierile cu Mbappe.
"Un club care dorește să încheie un contract cu un jucător profesionist trebuie să-și comunice în scris intenția clubului la care este legitimat fotbalistul înainte de a începe negocierile cu acesta", se arată în documentul oficial, care anunță și că "orice încălcare a acestei prevederi va fi supusă sancțiunilor corespunzătoare".
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Obligativitatea celor de la Real Madrid de a-i informa pe parizieni cu privire la negocierile cu Mbappe este stipulată și în Regulamentul General al Federației Spaniole de Fotbal.
Atacantul francez este liber să semneze cu orice club vrea din această iarnă, când intră în ultimele 6 luni de contract. Fotbalistul ar plănui să nu semneze un contract cu Real Madrid până la data de 9 martie, când are loc returul dintre PSG și trupa blanco, din optimile Champions League. Mbappe ar fi luat această decizie pentru a nu intra în conflict cu suporterii parizienilor.
Citește și:

Mbappe va pleca de la PSG la finalul sezonului

Jurnaliștii publicației franceze L'Equipe susțin că Mbappe nu mai are nicio șansă să continue la PSG și din sezonul viitor. Aceștia au anunțat că atacantul s-a decis să nu mai poarte nicio discuție cu șefii clubului începând din acest moment. Astfel, visul oficialilor de pe Parc de Princes de a-l convinge pe Mbappe să semneze un nou contract a fost spulberat.
Oferta financiară colosală nu a fost suficientă pentru ca atacantul să fie oprit să plece. Tentația de a juca la Real Madrid este prea mare și cel mai probabil acesta va ajunge, în vară, gratis pe Bernabeu.
PSG probabil că regretă acum că nu i-a dat drumul lui Mbappe atunci când acesta a cerut să fie lăsat să plece. Parizienii au avut o ofertă de 170 de milioane de euro de la Real Madrid înaintea acestui sezon, dar au refuzat-o, sperând că îl vor convinge cumva să-și prelungească înțelegerea.
Chiar dacă toate informațiile îl dau pe Mbappe ca sigur la Real Madrid, acesta ar putea amâna anunțul până în martie. Motivul îl reprezintă confruntarea dintre Real și PSG în optimile Champions League. Atacantul vrea să iasă pe ușa din față de la PSG și nu-și dorește să aibă o relație complicată cu fanii.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42
Liga
Președintele lui Real Madrid l-ar vrea pe Erling Haaland la Barcelona! Anunț incredibil din Spania
07/01/2022 LA 12:37