Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casemiro și-a luat la revedere de la Real Madrid printr-un mesaj extrem de emoționant

Nicu Savin

Actualizat 20/08/2022 la 13:45 GMT+3

Casemiro a decis că e momentul unui nou capitol în cariera sa și a decis să dea curs ofertei de la Manchester United. Despărțirea de Real Madrid după 9 ani nu este ușoară, iar acest lucru s-a văzut din mesajul de adio pe care brazilianul l-a transmis clubului de pe Bernabeu.

Casemiro wechselt zu Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Casemiro a semnat un contract pe 4 ani cu Manchester United, părăsind Real Madrid după o pauză de 9 ani (un sezon a fost împrumutat la FC Porto). Campioana Europei nu a dorit neapărat să-l vândă pe mijlocașul de 30 de ani, dar a respectat dorința jucătorului, care a simțit nevoia de a face o schimbare în cariera sa.
Regretat de coechipieri și de fani, brazilianul și-a luat adio de la clubul la care a cunoscut atâtea succese printr-un meaj extrem de emoționant.
"A fost cea mai minunată poveste la care m-am gândit vreodată. Sper să mă întorc într-o zi în ceea ce va fi mereu casa mea. Nici în o mie de vieți nu voi putea întoarce către Real Madrid tot ceea ce mi-a oferit. Pentru totdeauna... Hala Madrid!", a fost mesajul postat de Casemiro pe contul persona de Twitter.
Citește și:

Casemiro, al doilea cel mai scump jucător trecut de 30 de ani din istorie

Transferul lui Casemiro la Manchester United va aduce în conturile Realului o sumă considerabilă: 72 de milioane de € fix plus alte 13 milioane sub formă de bonusuri. Valoarea tranzacției îl transformă pe brazilian în al doilea cel mai scump jucător care a împlinit 30 de ani din istorie, după Cristiano Ronaldo, care avea 34 de ani atunci când a fost vândut de Real Madrid la Juventus pentru 117 milioane de €.
Top 5 cele mai scumpe transferuri de jucători trecuți de 30 de ani
  • 1.Cristiano Ronaldo - 33 de ani - 117 milioane de € (de la Real Madrid la Juventus - 2018)
  • 2.Casemiro - 30 de ani - 85 de milioane de € , cu tot cu bonusuri (de la Real Madrid la Manchester United - 2022)
  • 3.Miralem Pjanic - 30 de ani - evaluat la 60 de milioane de € când a fost dat la schimb cu Arthur, de la Juventus la Barcelona, în 2020
  • 4.Robert Lewandowski - 33 de ani - 45 de milioane de € (de la Bayern Munchen la Barcelona - 2022)
  • 5.Paulinho - 31 de ani - 42 de milioane de € (de la Barcelona la Guangzou Evergrande - 2019)
Dacă suma de tranfer va ajunge la 85 de milioane de €, Casemiro va deveni al 3-lea cel mai scump jucător vândut vreodată de Real Madrid, după Cristiano Ronaldo (cedat la Juventus pentru 117 milioane de €) și Angel Di Maria (cedat la Manchester United pentru 75 de milioane de €).
În plus, Casemiro devine al 6-lea cel mai scump transfer făcut de Manchester United în istoria sa, după Pogba (105 milioane de €), Maguire (86 milioane de €), Sancho (85 de milioane de €), Lukaku (84,7 milioane de €) și Di Maria (75 milioane de €). Totodată, mijlocașul devine cel mai scump brazilian ajuns în Premier League. Recordul era deținut de Alisson, care a costat-o pe Liverpool 62,5 milioane de € în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo