Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, decizie care i-ar putea înfuria pe fani! Cum va arăta echipamentul din sezonul viitor

Nicu Savin

Publicat 14/09/2022 la 20:09 GMT+3

FC Barcelona a decis ca echipamentul de rezervă din sezonul viitor să fie de culoare albă. Deși clubul catalan a mai jucat în alb în trecut, fanii ar putea fi revoltați, ținând cont de faptul că Real Madrid se identifică cu această culoare.

Barcelona wurde für das Verhalten seiner Fans bestraft

Credit imagine: SID

FC Barcelona este printre cele mai prestigioase cluburi din lume, iar fanii țin enorm la tradițiile legate de echipă. Din păcate pentru unii dintre ei, fotbalul modern presupune o goană continuă după banii necesari rămânerii în elită, astfel că oficialii Barcelonei au luat mai multe decizii în acest sens.
Acum câteva luni, șefii catalanilor au anunțat schimbarea denumirii stadionului, adăugând numele companiei Spotify alăruri de Cam Nou. Suporterii au înțeles că este vorba despre o strategie de marketing, mai ales că situația financiară a clubului este una delicată.
Totuși, fanii mai radicali ar putea răbufni după ultima hotărâre a consiliului de administrație. Conform Sport.es, echipamentul de rezervă din sezonul viitor va fi de culoare albă. Toată lumea știe că albul este culoarea cu care se identifică Real Madrid, marea rivală a catalanilor, astfel că decizia ar putea crea anumite tensiuni.
Citește și:

FC Barcelona va juca în alb unele meciuri din sezonul 2023-2024

Sursa citată notează că Laporta a propbat în urmă cu câteva luni acest plan, iar președintele și colaboratorii săi sunt convinși că vânzările acelui echipament vor doborî orice record. Primul echipament al catalanilor va avea culorile tradiționale.
Chiar dacă pare ciudat, albul nu este străin pentru Barcelona. Clubul de pe Camp Nou a mai folosit echipament alb în trecutul îndepărtat. În anii 70-80, în perioada când marele Johan Cruyff juca la Barcelona, se foloseau tricourile albe în partidele în care echipamentul era asemănător cu al adversarilor, iar catalnii erau cei obligați să schimbe.
Rămâne de văzut cum vor primi suporterii vestea că favoriții vor juca în alb unele meciuri din sezonul viitor, dar e clar că cei mai fanatici dintre ei nu vor fi tocmai fericiți. Totuși, Barcelona are milioane de suporteri în întreaga lume, care vor cumpăra tricourile și vor aduce sume consistente în conturile clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo