Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe rămâne, un alt star pleacă de la PSG. Al-Khelaifi a făcut anunțul

Cristian Mihală

Publicat 21/05/2022 la 20:46 GMT+3

Paris Saint-Germain a confirmat că fotbalistul său argentinian Angel Di Maria va pleca la finalul sezonului, după şapte ani în care a devenit cel mai bun pasator din istoria clubului.

Di Maria - Mbappé - Messi - Neymar : "4 Fantastiques" pas encore dans le même rythme (Visuel : Q. Guichard)

Credit imagine: Eurosport

Extrema de 34 de ani va mai avea o apariţie în tricoul parizian în meciul de sâmbătă cu Metz din ultima etapă de campionat.
"Va rămâne în amintirea suporterilor ca un jucător cu o stare de spirit ireproşabilă, care a dovedit un angajament infailibil pentru apărarea culorilor noastre", a reacţionat preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, citat într-un comunicat.
În 294 de meciuri la PSG, jucătorul născut la Rosario a reuşit 91 de goluri şi 111 pase decisive. Di Maria a fost titular pe flancul drept al atacului lui PSG, însă venirea compatriotului său Lionel Messi, în vara anului trecut, l-a împins pe banca de rezerve.
Clubul a decis să nu activeze opţiunea unui sezon suplimentar care exista în actualul său contract, ce expiră pe 30 iunie. Potrivit presei, Di Maria ar putea juca din vară la Juventus Torino.
Plecarea sa este una dintre primele decizii majore ale conducerii pariziene, care vrea să restructureze din temelii o echipă ce a dezamăgit în acest sezon de cupe europene. Mbappe va prelungi, ceea ce e cel mai mare câștig și se anunță o vară fierbinte în privința transferurilor. La capitolul "plecări", pe lângă Di Maria, vor mai părăsi Parc des Princes Keylor Navas, dar și Leonardo și Pochettino, poate cei mai importanți oameni din stafful tehnic și administrativ.
CITEȘTE ȘI:

Juventus, favorită să îl transfere pe Di Maria

Chiar dacă nu a jucat strălucit în această stagiune (are 3 goluri și 5 assist-uri în 25 de meciuri), Di Maria are cel puțin 5 oferte. Cea mai importantă este de la Juventus, care încearcă să-i găsească înlocuitorul ideal lui Paulo Dybala. Zaniolo ar fi prima variantă a torinezilor, însă Roma nu va renunța prea ușor la tânărul atacant lateral, mai ales că acesta are contract până în 2024. Ousmane Dembele ar fi o altă soluție, dar e greu de crezut că Juve își va permite să-i achite francezului salariul pe care îl cere.
Astfel, Di Maria ar fi o oportunitate ideală pentru "Bătrâna Doamnă" pe termen scurt, el necostând niciun ban și probabil nici nu va avea pretenții fiananciare exagerate, fiind conștient că la vârsta sa nu mai poate fi plătit ca la PSG.
Dacă ar fi să aleagă banii, Di Maria ar putea merge la Newcastle, un alt club interesat de el. Gruparea din Premier League vrea să aducă nume grele în vară, care să ateste aspirațiile uriașe ale proprietarilor saudiți și se va orienta către jucători precum Di Maria, liberi sau pe final de contract, pe care să-i atragă cu salarii imense.
Celelalte 3 echipe la care ar putea ajunge Di Maria la vară sunt Benfica, Boca Juniors și River Plate. Benfica este primul club european la care a jucat argentinianul și ar fi o alegere sufletească să mai joace o perioadă pe Da Luz. Altfel, atacantul ar putea merge la oricare dintre cele două forțe ale Argentinei fără să fie presat de sentimente, deoarece nu a jucat la niciuna dintre ele. Di Maria a fost crescut de Rosario Central, singurul club la care a jucat în țara natală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo