Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG îl va pierde, probabil, pe Messi, dar devine echipa perfectă. Kante, super-transferul pregătit

Cristian Mihală

Publicat 05/10/2022 la 11:41 GMT+3

N'Golo Kante este foarte aproape să se înțeleagă cu PSG, după ce negocierile cu Chelsea privind prelungirea contractului au intrat în impas.

Argentina's forward Lionel Messi (R) vies for the ball with France's midfielder Blaise Matuidi (L) and France's midfielder N'Golo Kante (C) during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between France and Argentina at the Kazan Arena in Kaza

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi va părăsi foarte probabil Parc des Princes la finalul acestei stagiuni, când îi expiră contractul, urmând a se întoarce la Barcelona. Totuși, acest lucru s-ar putea să nu aibă vreun efect în termeni de performanță, în contextul în care campioana Franței e foarte aproape să îl convingă pe Kante să semneze.
N'Golo Kante este unul dintre cei mai mari fotbaliști din ultimul deceniu, deși de multe ori nu e suficient de promovat, nereușind să înscrie sau să iasă în evidență prin faze spectaculoase.
Dar francezul este instrumental pentru echipele la care evoluează. Titlul istoric al lui Leicester nu ar fi putut fi obținut fără munca titanică a mijlocașului la închidere, cum probabil Franța și Chelsea ar fi avut mari probleme în a câștiga Campionatul Mondial, respectiv Champions League dacă fotbalistul de 31 de ani nu ar fi "asigurat spatele".
Kante a intrat în ultimul an de contract cu Chelsea și, deși londonezii i-au făcut o ofertă de prelungire, în acest moment negocierile sunt sistate. Conform Daily Mail, jucătorul din Hexagon își dorea o prelungire pe cel puțin 3 ani, în aceleași condiții financiare, dar clubul londonez i-a transmis că e dispus să îi ofere o înțelegere pe maximum două sezoane. La această variantă au ajuns englezii nu doar din cauza vârstei închizătorului, dar și a faptului că în ultimul an s-a accidentat foarte frecvent.
Supărat că senegalezul Koulibaly a primit o înțelegere pe 3 ani, deși are aceeași vârstă, când a fost adus de la Napoli, Kante a întrerupt orice negociere cu Chelsea. Potrivit sursei citate, la acest lucru ar fi contribuit decisiv și interesul lui PSG. Galtier îl apreciază enorm pe mijlocașul francez și e gata să îi ofere un contract pe 3 ani, dar și un salariu superior celui avut pe Stamford Bridge (15 milioane de lire/an).
Ca atare, sunt șanse foarte mari ca N'Golo Kante să lase Premier League pentru Ligue 1, vara viitoare, PSG considerându-l instrumental în dorința de a cuceri Champions League, trofeu de care o singură dată au fost foarte aproape (în finala de acum 2 ani, pierdută cu Bayern).

Vardy și Pogba, uimiți de N'Golo Kante

Fără a fi înzestrat mult peste medie, Kante a devenit unul dintre cei mai mari jucători din ultimul deceniu grație unei voințe de fier și a unei dăruiri totale. Simptomatic pentru cât de profesionist este francezul e ultima dezvăluire făcută de Jamie Vardy, fostul său coleg de la Leicester. După finala UCL, din vara anului trecut, câștigată în fața lui City, Kante a avut timp de un singur lucru: să alerge.
"A doua zi după finala Champions League, l-am sunat să îl felicit, dar nu a răspuns. După câteva ore, m-a sunat înapoi și și-a cerut scuze că nu a putut să răspundă. Mi-a spus că nu era acasă, se dusese să alerge. Atât de dedicat este", a dezvăluit Vardy despre fostul său coleg de la Leicester.
Dacă în presă Kante nu se bucură des de prea multă atenție, fotbaliștii înțeleg cât de important e el pentru echipele la care evoluează și apreciază în mod deosebit ce face pe teren.
Pregătirea fizică e capitolul la care excelează cel mai mult Kante, acesta fiind capabil să alerge timp de 90 de minute în același ritm. Munca enormă pe care o depune pe teren are explicații fără doar și poate în moștenirea genetică, însă francezul e 100% dedicat pentru a progresa chiar și la o categorie în care e deja printre cei mai buni din lume.
"E cel mai iubit jucător din istoria fotbalului. Nu ai cum să nu îl iubești pe acest băiat. Nu există persoană care să poată spună ceva rău despre el. E imposibil să găsiți pe cineva, credeți-mă. E umil, bun și un profesionist desăvârșit. Nu se plânge niciodată, muncește enorm, muncește tot timpul", a spus Pogba de curând despre Kante, potrivit beIN Sports.
Pogba a vorbit și despre capacitatea incredibilă a lui Kante de a alerga și de a acoperi suprafețe mari de teren.
"E peste tot pe teren. Nu îl vezi în preajma ta și deodată apare de nicăieri. Recuperează, dar e extrem de util și pe faza de construcție, deși asta nu se vede mereu. E peste tot și e incredibil să ai un astfel de jucător alături de tine. Ce ai putea să îți dorești mai mult?", a mai spus mijlocașul lui Juventus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo