Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - AS Monaco | Luis Enrique a rupt tăcerea, după ce l-a scos pe Mbappe la pauza meciului. Anunțul ibericului

Andrei Nicolae

Publicat 02/03/2024 la 10:59 GMT+2

Paris Saint-Germain și AS Monaco au remizat "alb" vineri seara, în derby-ul etapei din Ligue 1, în care Kylian Mbappe a fost înlocuit la pauză fără să aibă vreo problemă medicală. După meci, Luis Enrique a venit cu lămuriri și a oferit o explicație destul de interesantă, care are legătură și cu viitorul starului francez.

Luis Enrique (l.) und Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre PSG și AS Monaco de vineri seara a oferit numeroase faze de poartă, însă unul dintre cele mai importante momente din meci s-a produs în afara terenului. Înlocuit la pauză de Luis Enrique, Kylian Mbappe a ieșit de la vestiare în hainele sale normale și a preferat să meargă în tribune, unde se afla mama sa, în loc să stea alături de colegii săi, pe banca de rezerve.
A fost al doilea meci consecutiv în care jucătorul de 25 de ani a fost schimbat pe parcursul meciului, după ce și în etapa anterioară a jucat doar 60 de minute. După meci, Luis Enrique a ținut să lămurească întreaga situație și să explice de ce a luat această decizie.
Antrenorul iberic a clarificat că alegerea de a-l schimba pe Mbappe i-a aparținut în totalitate lui și a punctat faptul că PSG va trebui să se obișnuiască să joace fără starul francez, ținând cont că acesta va pleca la vară. Astfel, decizia tehnicianului lui PSG ar fi fost mai degrabă una tactică pe termen lung decât pe termen scurt, pentru a-și învăța elevii să joace în teren și fără să îl aibă alături pe Mbappe.
Citește și:

Luis Enrique a explicat decizia de a-l înlocui pe Mbappe la pauza meciului cu AS Monaco

Totuși, fostul selecționer al Spaniei nu a vorbit deloc despre momentul în care Mbappe a plecat în tribune în loc să stea pe banca de rezerve.
"Când voi considera că e potrivit să joace o va face, iar când nu, nu, așa cum fac toți antrenorii. Mai devreme sau mai târziu asta se va întâmpla, va trebui să învățăm la un moment dat să jucăm fără Kylian. Încerc să găsesc cele mai bune opțiuni pentru echipă.
Poate mă înșel, sau poate nu. Filosofia mea este să mă gânesc la ce e mai bun pentru echipă. Nu vreau să mă cert. A fost decizia mea. E o decizie 100% a antrenorului. Nu e nicio problemă cu Mbappe, ține pur și simplu de gestionarea unei situații în modul pe care îl consider drept cel mai bun, nimic mai mult", a spus tehnicianul lui PSG, potrivit Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo