Louis van Gaal și-a anunțat în urmă cu doi ani retragerea din antrenorat, dar acesta ar putea accepta o nouă provocare. Antrenorul care va împlini în curând 70 de ani este gata să preia pentru a 3-a oară naționala Olandei.
Frank De Boer și-a dat demisia după eliminarea "Portocalei Mecanice" de la EURO. Batavii aveau un culoar favorabil la turneul final, dar după 3 victorii în grupă au fost învinși cu 2-0 de Cehia, în optimi.
În momentul când Ronald Koeman a părăsit naționala Olandei pentru a semna cu Barcelona, Van Gaal a fost trecut cu vederea de Federația Olandeză, dar acesta nu ar spune nu unui al 3-lea mandat. Site-ul Volkskrant.nl notează că legendarul antrenor așteaptă telefonul conducătorilor fotbalului din Olanda.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"
25/12/2021 LA 17:38

Louis van Gaal nu a mai antrenat de 5 ani

Louis van Gaal a antrenat ultima dată la Manchester United, de unde a fost demis în mai 2016, la numai 2 zile după câștigarea Cupa Angliei.
Pentru Van Gaal ar fi a 3-a aventură pe banca naționalei Olandei. Prima s-a încheiat cu un eșec total, batavii ratând calificarea la Campionatul Mondial din 2002. A 2-a a fost una mult mai bună, Van Gaal conducând "Porocala Mecanică" până în semifinalele mondialului din 2014, unde olandezii au pierdut cu Argentina, la penalty-uri.
Van Gaal și-a început cariera de antrenor la Ajax, club cu care a impresionat întreaga Europă la mijlocul anilor '90, jucând 2 finale de Champions League, una dintre ele câștigată, în 1995, contra Milanului.
În afară de Ajax și naționala Olandei, Van Gaal a mai antrenat la Barcelona (a luat 2 titluri și o cupă a Spaniei - un event), AZ Alkmaar (a luat un titlu în Olanda), Bayern Munchen (a luat un event) și Manchester United (a luat o cupă a Angliei).
Cu puțin timp în urmă, Van Gaal și-a dat acordul să stea pe banca celor de la Telstar, club din Liga a 2-a olandeză la care a jucat la începutul carierei de fotbalist, însă numai pentru un meci, într-o acțiune caritabilă.
Premier League
Un mare fotbalist susține că Mourinho l-a tras pe "linie moartă" din cauza lui Guardiola
27/10/2021 LA 05:10
Premier League
Nici Zidane, nici Conte: noul mare favorit al patronilor lui United pentru înlocuirea lui Solskjaer
25/10/2021 LA 12:15