Atribuirea organizării Campionatului Mondial de Fotbal Qatarului a reprezentat o surpriză uriașă pentru toată lumea implicată în sportul rege. Mai mulți oficiali FIFA au fost acuzați de acte de corupție, dar problemele nu s-au oprit acolo.
Miliardarii Qatarezi vor oferi condiții de lux și pentru asta au investit sume enorme în infrastructură, dar cu timpul au ieșit la iveală detalii șocante despre condițiile precare ale muncitorilor de pe șantierele stadioanelor care urmează să găzduiască marea competiție.
Presa internațională a relatat că peste 6600 de muncitori străini au decedat pe șantirele de construcție a arenelor. Cazul a devenit atât de mediatizat încât multe națiuni au luat chiar în calcul boicotarea competiției.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
ACUM 2 ORE
Cercetările privind starea de lucruri din Qatar continuă, iar doi jurnaliști de la televiziunea norvegiană NRK s-au deplasat în Golf în urmă cu două săptămâni pentru a găsi informații noi despre situația muncitorilor de la stadioane sau alte construcții care țin de infrastructura necesară turneului final.
Citește și:

Doi jurnaliști norvegieni, arestați și expulzați din Qatar

Conform belgienilor de la 7sur7.be, Halvor Ekeland and Lokman Ghorbani au reușit să stea de vorbă cu Abdullah Ibhais, fost membru în Comitetul de Organizare, condamnat la cinci ani de închisoare pentru faptul că ar fi denunțat condițiile în care muncesc angajații. Cei doi jurnaliști ar fi obținut informații presțioase de la Ibhais chiar înainte ca acesta să fie arestat.
Doar că soarta celor doi norvegieni a fost aceeali la scurt timp, aceștia fiind reținuți în arest mai mult de 24 de ore, iar apoi expulzați înapoi în Europa, nu înainte de a le fi reținut tot echipamentul tehnic pe care îl avea asupra lor.
"Mai presus de toate, suntem foarte fericiți să ne întoarcem în Europa. Nu a fost deloc ușor. Vom avea întâlniri cu reprezentaníi postului și apoi, eventual, vom reveni cu comentarii", a declarat Ekeland pentru cotidianul norvegian Verdens Gang.
Thor Gjermund Eriksen, șeful canalului NRK, a oferit și el o primă reacție pe marginea acestui subiect, fiind foarte vehement: "Sunt în stare de șoc din cauza a ceea ce au pățit Ekeland și Ghorbani. Suntem ușurați că sunt în siguranță și se pot întoarce acasă. Dar este inacceptabil ca jurnaliştii să nu aibă ocazia să relateze despre cel mai mare eveniment sportiv din lume. Cu siguranță vom discuta despre asta cu FIFA. Este acesta un atac la libertatea presei."
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Lewandowski, un an de relație tensionată. Istoricul conflictului dintre cei doi
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Istorie la Cupa Mondială din Qatar! O brigadă feminină va conduce meciul Germania - Costa Rica
ACUM 2 ORE