Meciul dintre Guinea și Maroc, programat luni în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, a fost amânat din cauza unei lovituri de stat care a avut loc în Conakry, capitala statului Guinea.
Potrivit presei internaționale, între garda prezidențială și una dintre diviziile forțelor speciale din Guinea au avut loc schimburi de focuri de armă, fotbaliștii din naționala Marocului fiind martorii evenimentelor după ce au fost cazați la un hotel din proximitatea palatului prezidențial.
Premier League
Eveniment rar pe un stadion de fotbal. Meci din Premier League, întrerupt din cauza unei drone!
ACUM 38 MINUTE
Selecționerul Vahid Halilhodzic a vorbit despre incidentele care au avut loc duminică, precizând că nu se simte în siguranță și că se teme de drumul spre aeroport: "Suntem la hotel, au fost împușcături în apropiere toată ziua. Așteptăm un aviz ca să plecăm la aeroport, până atunci suntem blocați.
Durează 45-50 de minute drumul până la aeroport, nu e deloc în siguranță. Palatul prezidențial este în vecinătate, am văzut mulți soldați pe străzi, dar nu știu ce se întâmplă. Nu suntem în siguranță", a declarat antrenorul echipei Marocului pentru L'Equipe.
În cele din urmă, delegația marocană a părăsit Guinea fără ca vreun membru să fie rănit.
Printre jucătorii din naționala Marocului care s-au aflat în Conakry în timpul acestei lovituri de stat se numără și câteva vedete ale fotbalului european, cum ar fi Achraf Hakimi, fotbalistul celor de la PSG, Sofyan Amrabat de la Fiorentina, Munir Hadidi, jucătorul Sevillei, și Adel Taarabt de la Benfica.
În urma evenimentelor în care mai multe persoane au fost rănite, FIFA a luat decizia de a amâna partida până la o dată care va fi stabilită ulterior.

Brazilia - Argentina, întrerupt de autoritățile sanitare

Duminică seară, meciul dintre Brazilia și Argentina, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, a fost întrerupt după ce autoritățile sanitare au intrat pe teren, acuzându-i pe 4 dintre jucătorii lui Lionel Scaloni că au încălcat protocolul medical.
Este vorba despre Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia, care se află în atenția autorităților braziliene din cauză că ar fi mințit cu privire la călătoriile pe care le-au făcut în ultimele zile. Jucătorii sunt legitimați la cluburi din Anglia și nu ar fi avut voie să se afle la meci, cei care ajung în Brazilia din Marea Britanie fiind obligați să stea în carantină.
În acest moment, organizația responsabilă de anchetele epidemiologice din Sao Paulo efectuează verificări, partida fiind suspendată.
Fotbal
Golul marcat de Rashford în ultimul minut al duelului cu West Ham! Reușita, extrem de controversată
ACUM O ORĂ
Fotbal
Jamie Carragher a dezvăluit mesajul inedit pe care i l-a trimis Messi: "M-a făcut măgar"
ACUM O ORĂ