Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Stan Kroenke, după ce miliardarul Daniel Ek a anunțat că vrea să cumpere Arsenal

Cosmin Cioboata

Actualizat 02/05/2021 la 09:16 GMT+3

Stan Kroenke, patronul lui Arsenal, a anunțat că nu va vinde clubul, în ciuda interesului manifestat de Daniel Ek, CEO-ul Spotify.

Stan Kroenke, patronul lui Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Fanii lui Arsenal s-au săturat de managementul defectuos al lui Stan Kroenke, omul care a preluat în totalitate conducerea clubului în 2018. Înscrierea în Super Ligă a fost picătura care a umplut paharul suporterilor "tunari". Aceștia s-au adunat în număr mare în fața stadionului Emirates, înaintea meciului cu Everton, și au protestat împotriva lui Kroenke.
Suporterii londonezi îi cer lui Kroenke să vândă clubul, iar în spațiul public a apărut un potențial cumpărător. Daniel Ek, CEO-ul rețelei de streaming audio Spotify, a anunțat că își dorește să cumpere Arsenal:
"De mic copil am ținut cu Arsenal. Dacă KSE va decide să vândă clubul, aș fi bucuros să accept această provocare.", a fost mesajul lui Daniel Ek, pe contul de Twitter.
Ulterior, Daily Mail a aflat că trei jucători legendari ai lui Arsenal îl vor susține pe Daniel Ek: Thierry Henry, Patrick Vieira și Dennis Bergkamp. Cei 3 fotbaliști care au contribuit la sezonul invincibil 2003/2004 vor îndeplini diferse funcții la Arsenal, dacă miliardarul suedez va deveni proprietar.
Potrivit presei din Anglia, Daniel Ek ar fi pregătit o ofertă de 1,8 miliarde de lire pentru cumpărarea lui Arsenal.
Fanii lui Arsenal îi cer să plece patronului Stan Kroenke

Anunțul lui Stan Kroenke, după ce Daniel Ek a anunțat că vrea să cumpere Arsenal

Visul lui Daniel Ek și al fanilor lui Arsenal este însă departe de a deveni realitate. În această seară, Stan Kroenke a emis un comunicat oficial, prin intermediul companiei sale, Kroenke Sports Enterprises (KSE), în care anunță că nu va renunța la clubul de pe Emirates:
"În ultimele zile am observat anumite zvonuri legate de vânzarea clubului Arsenal. Rămânem 100% dedicați lui Arsenal, nu vom vinde vreo parte a clubului, nu am primit vreo ofertă și nu vom da curs vreunei oferte.
Ambiția noastră este ca Arsenal să lupte pentru cele mai importante trofee, iar atenția rămâne îndreptată către îmbunătățirea competitivității noastre pe teren, pentru a ne îndeplini obiectivele.", a anunțat KSE.
Conform Forbes, Arsenal este considerat al 8-lea cel mai valoros club din lume, fiind evaluat la 2,88 miliarde de dolari.

Cine este Daniel Ek, miliardarul care vrea să cumpere Arsenal

Daniel Ek este un antreprenor miliardar, din Stockholm, implicat în industria IT. Omul de afaceri suedez este cunoscut în principal pentru crearea brandului Spotify. Ek este co-fondatorul și CEO-ul rețelei de streaming audio, care are 190 milioane de utilizatori, iar numai în 2020 a înregistrat venituri de peste 7 miliarde de dolari.
Potrivit Forbes, Daniel Ek are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari.
Daniel Ek, CEO-ul Spotify, vrea să cumpere Arsenal
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo