Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E gata! Transferul lui Marquinhos la Arsenal a fost făcut, urmează Gabriel Jesus

Cristian Mihală

Publicat 16/05/2022 la 09:54 GMT+3

Arsenal a reușit primul transfer pentru sezonul viitor. Marquinhos, de la Sao Paulo, a bătut palma cu "tunarii", care vor plăti în schimbul său 3,5 milioane de euro.

Marquinhos

Credit imagine: Eurosport

Arsenal se gândește la viitor și va aduce lângă Gabriel și Martinelli un alt fotbalist brazilian. Este vorba de tânărul atacant de bandă Marquinhos, în vârstă de doar 19 ani.
"Tunarii" au convins formația braziliană de care aparține jucătorul, Sao Paulo, să îl cedeze contra sumei de 3,5 milioane de euro, în conturile sud-americanilor urmând a intra alte câteva milioane pe parcurs, în funcție de performanțele jucătorului și al echipei.
Un stângaci extrem de rapid, Marquinhos poate evolua în ambele flancuri, dar la Sao Paulo a jucat cu precădere în banda dreaptă. Arsenal va avea pentru stagiunea viitoare un jucător mobil și cu o viteză excelentă, care probabil va fi doar soluție pentru finalurile de meci, când Saka și Martinelli au nevoie de odihnă.
CITEȘTE ȘI:

Urmează o ofertă oficială pentru Gabriel Jesus

Pe lângă Marquinhos, care e deja acontat, Arsenal încearcă să mai aducă un brazilian în această vară. Este vorba de Gabriel Jesus, fotbalist pe care Arteta l-a avut sub comanda sa la City, pe vremea când era secundul lui Guardiola.
Odată cu venirea lui Haaland, numărul de minute pentru Jesus va fi și mai limitat, astfel că sud-americanul își dorește o nouă provocare, undeva unde să aibă ocazia să joace constant.
Arsenal e varianta ideală din multe puncte de vedere, în contextul în care "tunarii" l-au pierdut deja pe Aubameyang (plecat la Barcelona) și se vor despărți și de Lacazette, al cărui contract cu gruparea de pe Emirates expiră la finalul sezonului.
În măsura în care londonezii vor obține locul 4, trecerea lui Gabriel Jesus sub comanda lui Arteta e de așteptat să fie o formalitate, deși de vârful "cetățenilor" se mai interesează 5 alte cluburi, așa cum a dezvăluit agentul fotbalistului.
Arsenal are nevoie de două victorii în ultimele două runde pentru a avea garantat locul 4. Primul hop este în această seară, pe Saint James Park, cu Newcastle, pentru ca duminică Saka&Co să primească vizita lui Everton. "Caramelele" ar putea să vină în vacanță la Londra, în contextul în care un succes în restanța cu Palace, de la mijlocul săptămânii, ar fi sinonim cu salvarea de la retrogradare.
Newcastle - Arsenal e diseară, de la 22:00, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo