Atacantul spaniol este cel mai rapid fotbalist din istorie și poate fi "aproape de neoprit" dacă-și îmbunătățește acele câteva minore imperfecțiuni, este de părere fostul lui coleg de echipă, Carles Gil. Traore impresionează acum în fotbalul englez în tricoul lui Wolves, după ce a luat inițial contact cu fotbalul din Anglia la Aston Villa, acolo unde el și Gil au jucat împreună și au devenit buni prieteni.
Adama Traore, acum în vârstă de 24 de ani, s-a aflat în ultima vreme în atenția mass-mediei, cu o posibilă mutare pe Anfield, fapt care demosntrează progresul lui rapid de când a venit la Wolves, în 2018, de la Middlesbrough, al doilea club englez la care a evolaut. Gil crede că nu a mai existat un asemenea jucător rapid, așa cum este Traore.
E un fenomen! Nu vei mai vedea niciodată ceva similar cu ale lui caracteristici – putere, viteză… niciun dubiu, este cel mai rapid fotbalist din istorie! Vorbesc mereu cu prietenii mei despre asta, nu cred că există un jucător mai rapid decât el, toți am ști de existența lui dacă ar exista. E pur și simplu incredibil. Va face diferența în multe ocazii, sunt sigur. Încă mai are nevoie să îmbunătățească anumite lucruri mărunte, dar sunt sigur că va reuși - Carles Gil, pentru Stats Perform News
Premier League
Juventus și Manchester City se bat pentru transferul lui Adama Traore. Barcelona rămâne interesată
08/07/2020 LA 14:52

Vitezistul Traore, față în față cu Darren Campbell

Din perioada în care evolua pentru Boro, s-a născut și o poveste legată de viteza incredibilă a lui Adama. Fostul mare sprinter Darren Campbell l-a obligat pe jucător să nu mai accelereze la maximum, pentru a avea un mai bun control al balonului.
Concret, Middlesbrough îl co-optase în staff pe Campbell pentru a îi ajuta pe jucători să aibă o "explozie" mai bună. La Adama nu a fost cazul de antrenament în această direcție, el posedând deja o viteză formidabilă. Mai mult, colegii săi l-au rugat în multe momente pe Campbell să facă o cursă 1 vs 1 cu Traore, pentru a vedea care e mai rapid, însă fostul sprinter a refuzat.
Adama e capabil să dezvolte o viteză atât de mare încât probabil ar fi fost un atlet de succes, însă Cambpell l-a obligat să nu mai alerge atât de repede. Asta pentru că, la viteză maximă, Traore era deficitar în a controla balonul.
"Fiind atât de rapid, are oricum mai mult timp decât oricine altcineva să ia decizii bune. I-am explicat că dacă folosește doar 80% din viteza sa va avea mult mai mult de câștigat, pentru că va pasa mai bine, va putea să își pregătească șutul mai bine, mingea îl va asculta mai mult", dezvăluia fostul atlet despre Traore.
  • Şase goluri şi 10 assist-uri a reuşit Traore în acest sezon pentru Wolves
  • 25,5 milioane de euro este cota fotbalistului, potrivit transfermarkt.com
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Premier League
Arsenal a încheiat cu succes o primă parte de sezon de vis! "Tunarii", victorie cu 2-0 la Wolves
12/11/2022 LA 21:45