În stagiunea trecută, în contextul în care Aguero a fost mai mult accidentat, Manchester City a propus un fotbal fără un vârf clasic, iar rezultatele au fost impresionante. "Cetățenii" au câștigat titlul la pas în Premier League și au ajuns în premieră în finala Champions League.
În vară, Pep a încercat să îl aducă pe Kane, simțind poate nevoia unui "target man", deși decarul lui Spurs a arătat în ultimele sezoane că nu mai e vârful de careu de la începutul carierei, venind mult în spate și transformându-se într-un dispecer excelent. Nu s-a reușit mutarea, astfel că City a continuat pe aceeași linie, cu rotirea permanentă a fotbaliștilor din ofensivă, fără un atacant veritabil. Mai mult, Gabriel Jesus, singurul care se apropie cât de cât de un vârf de careu, a fost reprofilat de Guardiola, fiind folosit în majoritatea timpului în flancul drept.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 7 ORE
PEP GUARDIOLA, REACȚIE SAVUROASĂ PRIVIND FOTBALUL PRACTICAT DE ATLETICO MADRID PE ETIHAD

Liverpool se apropie tot mai mult de stilul lui City

În mare măsură, Liverpool are un sistem similar, Klopp nesimțind nevoia să aducă un atacant de careu și nedându-i șanse singurului astfel de vârf din lot, Origi. În schimb, în ultimele două sezoane, germanul de pe banca tehnică a "cormoranilor" i-a adus pe Diogo Jota și Luis Diaz, fotbaliști rapizi, cu centrul de greutate jos, capabili să scoată oamenii din joc cu dribling și să intre în combinații. Rezultatele au fost neașteptat de bune pentru Liverpool, care, deși se confruntă cu o lipsă de formă a lui Salah (nu a marcat din acțiune de 2 luni), nu simte acest neajuns la nivel de rezultate.
Duminică se vor întâlni, așadar, două ofensive atipice pentru fotbalul clasic, dar care și-au arătat forța excepțională în ultimele sezoane. Cifrele din actuala stagiune sunt spectaculoase, atât penetru City, cât și pentru Liverpool, astfel că sunt destule premise pentru un spectacol total în weekend.
Cifrele ofensive ale lui City și Liverpool, înainte de duelul direct de duminică (în toate competițiile):
Manchester City
 • Riyad Mahrez - 22 goluri, 7 pase decisive, în 37 de partide;
 • Raheem Sterling - 14 goluri, 7 assisturi, în 37 de meciuri;
 • Kevin De Bruyne - 13 goluri, 8 pase decisive, în 35 de meciuri;
 • Phil Foden - 11 goluri, 9 assisturi, în 35 de partide;
 • Bernardo Silva - 10 goluri, 4 assisturi, în 39 de meciuri;
 • Gabriel Jesus - 6 goluri, 10 pase decisive, în 31 de partide;
 • Jack Grealish - 4 goluri, 3 pase decisive, în 30 de partide;
Liverpool
 • Mo Salah - 28 de goluri, 10 pase decisive, în 37 de partide;
 • Diogo Jota - 20 de goluri, 3 assisturi, în 41 de partide;
 • Sadio Mane - 15 goluri, 2 assisturi, în 38 de meciuri;
 • Luis Diaz - 19 goluri, 7 assisturi, în 41 de partide (16 dintre goluri și 5 dintre pasele decisive sunt marcate pentru Porto, înainte de transferul din iarnă);
 • Roberto Firmino - 9 goluri, 4 assisturi, în 28 de meciuri;
Liverpool are un singur punct mai puțin față de City, în clasament, dar programul e mult mai greu, cu dispute contra lui United, Liverpool sau Spurs. În consecință, o înfrângere pentru "cormorani" în etapa din weekend ar face misiunea de a cuceri titlul mult mai grea. Partida City - Liverpool e duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1.
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32