Partida dintre Arsenal și Wolverhampton din etapa a 10-a din Premier League a adus o accidentare cumplită pentru Raul Jimenez. Atacantul "lupilor" s-a ciocnit cap în cap cu David Luiz și a suferit o fractură craniană, având nevoie ulterior de o intervenție chirurgicală.
David Luiz și-a spart și el capul, dar a continuat partida, medicul "tunarilor" dând asigurări că brazilianul este în afara oricărui pericol. Brazilianul a fost înlocuit în cele din urmă la pauză din cauza sângerărilor excesive și al disconfortului provocat de rană.
Mikel Arteta a declarat că a luat decizia de a-l păstra pe David Luiz pe teren la indicațiile medicului echipei, dar crede că cei care conduc destinele fotbalului ar trebui să fie mai deschiși în astfel de cazuri și să le permită antrenorilor să efectueze înlocuiri temporare. Medicii ar avea suficient timp la dispoziție pentru a-i consulta pe jucătorii loviți la cap și pentru a decide dacă aceștia pot continua să joace.
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
IERI LA 20:02
"Avem unul dintre cei mai buni medici din țară, pe Gary O'Driscoll, și sunt foarte sigur că a luat decizia corectă (de a-l lăsa pe Luiz să joace după ciucnirea cu Jimenez). Trebuie să iei o decizie într-un minut, iar viața cuiva este amenințată în acel minut. Poate putem acorda acestor oameni un pic mai mult timp și să putem folosi o înlocuire temporară, de exemplu.", a declarat Arteta, citat de Sky Sports.
https://i.eurosport.com/2020/11/29/2946466.jpg

Mikel Arteta solicită introducerea schimbărilor temporare

Managerul lui Arsenal consideră că înlocuirile temporare ar fi ce mai potrivită soluție în astfel de cazuri. Echipa nu ar juca în inferioritate numerică, iar medicii ar avea timp suficient la dispoziție pentru a-i evalua pe jucătorii accidentați: "Dacă există îndoieli și medicii au nevoie de 5-10 minute în plus, de ce să nu ne gândim la asta. Jucătorii vor să continue de obicei, dar medicii trebuie să verifice totul pentru a se asigura că nu sunt probleme și nu poți juca 10-15 minute cu un om în minus."
Arteta a insistat că autoritățile fotbalului trebuie să discute această chestiune, pentru că e imposibil ca incidente de gelul celui din meciul Arsenal-Wolverhampton să nu se mai repete: "Există anumite lucruri în sport care sunt inevitabile. Sperăm că nu se vor repeta astfel de ciocniri, dar este imposibil să fie evitate când ai 22 de jucători care aleargă în toate direcțiile după o minge. S-a întâmplat și în trecut și nimeni nu poate garanta că nu se va mai întâmpla în viitor."
Autoritățile fotbalului britanic au luat în calcul experimentarea schimbărilor temporare în meciurile din Cupa Angliei, dar sunt din ce în ce mai multe presiuni pentru implementarea acestei reguli la o scară mai largă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Fotbalistul pe care a pus ochii Arteta vine din Ucraina! Shakhtar cere 75 de milioane de euro
08/11/2022 LA 16:59
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00