Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta solicită introducerea schimbărilor temporare! Ce l-a determinat să ceară acest lucru

Nicu Savin

Publicat 02/12/2020 la 19:17 GMT+2

Mikel Arteta este de părere că în fotbal ar trebui permise schimbările temporare în cazul jucătorilor care suferă accidentări la cap, pentru a le da suficient răgaz medicilor de a decide dacă respectivii fotbaliști pot sau nu să continue meciul în cauză.

Mikel Arteta, managerul lui Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Arsenal și Wolverhampton din etapa a 10-a din Premier League a adus o accidentare cumplită pentru Raul Jimenez. Atacantul "lupilor" s-a ciocnit cap în cap cu David Luiz și a suferit o fractură craniană, având nevoie ulterior de o intervenție chirurgicală.
David Luiz și-a spart și el capul, dar a continuat partida, medicul "tunarilor" dând asigurări că brazilianul este în afara oricărui pericol. Brazilianul a fost înlocuit în cele din urmă la pauză din cauza sângerărilor excesive și al disconfortului provocat de rană.
Mikel Arteta a declarat că a luat decizia de a-l păstra pe David Luiz pe teren la indicațiile medicului echipei, dar crede că cei care conduc destinele fotbalului ar trebui să fie mai deschiși în astfel de cazuri și să le permită antrenorilor să efectueze înlocuiri temporare. Medicii ar avea suficient timp la dispoziție pentru a-i consulta pe jucătorii loviți la cap și pentru a decide dacă aceștia pot continua să joace.
"Avem unul dintre cei mai buni medici din țară, pe Gary O'Driscoll, și sunt foarte sigur că a luat decizia corectă (de a-l lăsa pe Luiz să joace după ciucnirea cu Jimenez). Trebuie să iei o decizie într-un minut, iar viața cuiva este amenințată în acel minut. Poate putem acorda acestor oameni un pic mai mult timp și să putem folosi o înlocuire temporară, de exemplu.", a declarat Arteta, citat de Sky Sports.
Raul Jimenez

Mikel Arteta solicită introducerea schimbărilor temporare

Managerul lui Arsenal consideră că înlocuirile temporare ar fi ce mai potrivită soluție în astfel de cazuri. Echipa nu ar juca în inferioritate numerică, iar medicii ar avea timp suficient la dispoziție pentru a-i evalua pe jucătorii accidentați: "Dacă există îndoieli și medicii au nevoie de 5-10 minute în plus, de ce să nu ne gândim la asta. Jucătorii vor să continue de obicei, dar medicii trebuie să verifice totul pentru a se asigura că nu sunt probleme și nu poți juca 10-15 minute cu un om în minus."
Arteta a insistat că autoritățile fotbalului trebuie să discute această chestiune, pentru că e imposibil ca incidente de gelul celui din meciul Arsenal-Wolverhampton să nu se mai repete: "Există anumite lucruri în sport care sunt inevitabile. Sperăm că nu se vor repeta astfel de ciocniri, dar este imposibil să fie evitate când ai 22 de jucători care aleargă în toate direcțiile după o minge. S-a întâmplat și în trecut și nimeni nu poate garanta că nu se va mai întâmpla în viitor."
Autoritățile fotbalului britanic au luat în calcul experimentarea schimbărilor temporare în meciurile din Cupa Angliei, dar sunt din ce în ce mai multe presiuni pentru implementarea acestei reguli la o scară mai largă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo