Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale are 3 opțiuni pentru a-și continua cariera, după plecarea de la Real Madrid

Nicu Savin

Publicat 01/06/2022 la 16:27 GMT+3

Gareth Bale a anunțat astăzi în mod oficial că aventura sa la Real Madrid s-a terminat. Galezul are doar 32 de ani și nu este exclus să se retragă, în caz că naționala Țării Galilor nu va ajunge la Mondial. Totuși, presa engleză scrie că atacantul are pe masă 3 opțiuni pentru a-și continua cariera, două venind de la echipe din Premier League.

Gareth Bale of Wales celebrates following their side's victory in the 2022 FIFA World Cup Qualifier knockout round play-off match between Wales and Austria at Cardiff City Stadium

Credit imagine: Getty Images

Gareth Bale și-a încheiat contractul cu Real Madrid și ceea ce era cunoscut deja de multă vreme s-a întâmplat. Galezul nu va continua pe Bernabeu și a transmis un mesaj emoționant către fani cu ocazia despărțirii. În cei 9 ani petrecuți la Real, Bale a câștigat 19 trofee, printre care și 5 în Champions League și 3 titluri în La Liga.
Chiar dacă în ultimii doi ani a fost chinuit de accidentări și a jucat foarte puțin, atrăgându-și antipatia unei părți a suporterilor și opiniei publice din Spania, se poate spuncă că Bale este un jucător legendar pentru Real. Galezul a jucat în total 258 de meciuri în triocul blanco, marcând 106 goluri și oferind 67 de pase decisive.
Viitorul lui Gareth Bale este sub semnul întrebării. Agentul său, celebrul Jonathan Barnett, lăsa să se înțeleagă în urmă cu ceva timp că atacantul de 32 de ani s-ar putea retrage chiar în această vară. Acest lucru nu se va întâmpla dacă Țara Galilor va obține calificarea la Campionatul Mondial. Bale&Co vor juca duminică finala barajului contra Scoției sau Ucrainei, echipe care se înfruntă în această seară.
Citește și:

Gareth Bale, dorit de Aston Villa și Newcastle

Dacă Bale își va duce naționala în Qatar, cu siguranță va semna cu o echipă în această vară, iar presa engleză a identificat cele 3 opțiuni pe care le are galezul. Prima ar fi Cardiff City, cel mai cunoscut club din țara sa natală, care evoluează în Championship (a terminat pe locul 18 în sezonul recent încheiat). Acolo, Bale ar fi titular indiscutabil și ar putea ajunge în formă maximă în iarnă, când va avea loc turneul final.
Jurnaliștii de la Express.co.uk notează însă că și două cluburi din Premier League sunt interesate de Bale. Este vorba despre Aston Villa și Newcastle, două cluburi care au ambiții mari pentru sezonul viitor și care au nevoie de jucători cu nume pentru a puncta la capitolul imagine. Newcastle ar părea la prima vedere o variantă mai plauzibilă, resursele financiare ale formației de St.James Park creând premisele că Bale ar putea fi convins cu un salariu considerabil.
Gareth Bale nu a oferit deocamdată informații cu privire la viitorul său, dar cu siguranță o va face pe 6 iunie, când se va știi sigur dacă Țara Galilor va fi sau nu la Mondial. Evident, există posibilitatea ca Bale să-și continue cariera și în cazul unei ratări a calificării, dar totul va depinde de starea sa fizică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo