Tottenham a fost lovită din plin de un focar de Covid-19, iar acest lucru ar putea avea urmări grave pentru gruparea londoneză. Partida cu Rennes din Conference League a fost amânată inițial, iar apoi UEFA a anunțat că nu va fi reprogramată, negăsindu-se o dată liberă până la finalul acestui an.
În aceste condiții, Tottenham ar putea pierde la masa verde, ceea ce ar fi echivalent cu eliminarea echipei lui Conte din competiția europeană. Tottenham avea nevoie de o victorie contra francezilor pentru a ajunge în 16-imile Conference League.
Oficialii londonezilor au solicitat ca meciul cu Leicester, programat joi, să fie amânat, pentru ca Spurs să poată juca cu Rennes, dar șefii Premier League au refuzat, astfel că soarta lui Tottenham în Europa pare pecetluită.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Citește și:

Antonio Conte: "Nu este corect să plătim pentru o situație care nu a apărut din vina noastră"

Antonio Conte a comentat situația și a avut o reacție vehementă, declarând că echipa sa este dezavantajată clar de UEFA și Premier League.
"Vrem să jucăm acest meci. Tottenham merită să joace ultimul joc din această grupă.Este o situație cu adevărat ciudată pentru că nu din vina noastră nu am jucat, ci din cauza unei mari probleme și pentru că Guvernul a decis să ne închidă baza de antrenament, să ne oprească antrenamentele pentru trei zile.
Din acest motiv nu am jucat. Nu din alt motiv. Cred că nu avem nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat.Meritam să jucăm acest joc și să ne apărăm șansa de a merge în runda următoare.
Dacă UEFA și Premier League nu pot să găsească o soluție, de ce trebuie să plătească Tottenham pentru asta?Nu este corect să plătim pentru o situație care nu a apărut din vina noastră. Înțelegeam dacă greșeam cu ceva, dar în acest caz pentru club, jucători și staffeste foarte greu de înțeles ce se întâmplă", a declarat Conte citat de Daily Mail.
UEFA urmează să ia o decizie oficială privind acest caz până la finalul săptămânii, dar e aproape sigur că Tottenham va pierde cu 3-0, la masa verde, duelul cu Rennes și va fi eliminată astfel din Conference League.
Până atunci, londonezii vor juca din nou în Premier League, cu Leicester, în etapa a 17-a, meci programat joi de la ora 21:30. Ultima partidă jucată de formația lui Conte în campionat a fost pe 5 decembrie (3-0 cu Norwich), după care duelul cu Brighton din etapa precedentă a fost și el amânat.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271720.jpg
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08