Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ralf Rangnick, asul din mâneca lui Manchester United pentru transferul lui Erling Haaland pe Old Trafford

Nicu Savin

Publicat 28/11/2021 la 11:18 GMT+2

Ralf Rangnick a fost alegerea celor de la Manchester United pentru înlocuirea lui Ole Gunnar Solskjaer. Decizia pare una surprinzătoare, dar presa engleză sugerează că acesta este una cu bătaie pe termen lung, germanul fiind considerat omul care poate ajuta decisiv la transferul lui Erling Haaland pe Old Trafford.

Ralf Rangnick und der FC Schalke 04 nähern sich weiter an

Credit imagine: Getty Images

Manchester United l-a demis pe Ole Gunnard Solskjaer ca urmare a rezultatelor extrem de slabe din prima parte a sezonului și a apelat la o soluție surprinzătoare pentru postul de interimar: Ralf Rangnick. Germanul era director sportiv la Lokomotiv Moscova și a acceptat să conducă formația de pe Old Trafford până în vară, după care va ocupa o funcție de conducere în organigrama lui United.
Fără a avea rezultate deosebite ca antrenor, Rangnick este cunoscut pentru abilitățile sale manageriale, iar șefii lui United vor să se folosească de acest lucru pe viitor. Presa din Albion consideră că numirea lui Rangnick are la bază un plan măreț al celor de la United, și anume transferul lui Erling Haaland.
Germanul a fost omul care a stat în spatele murării lui Haaland de la Molde la Salzburg, în 2019, iar oficialii lui United speră că acesta îl va putea convinge pe norvegian să meargă pe Old Trafford în vara viitoare. Haaalnd este disputat de mai multe forțe din Europa, printre care Manchester City, Chelsea sau Real Madrid, dar relația bună pe care o are Rangnick cu atacantul ar putea fi decisivă în vara viitoare.
United l-a dorit pe Haaland și în 2019, dar acesta a fost convins de Rangnick să aleagă Salzburg, considerând că e prea devreme să facă pasul la un club atât de mare.
Citește și:

Haaland, tentat să aleagă Premier League în detrimentul Realului

Potrivit publicației Goal, Haaland nu ar spune nu unui transfer la Real Madrid, dar decizia finală nu a fost încă luată, starul Borussiei Dortmund fiind încântat și de interesul echipelor din Premier League, unde este dorit de Manchester City, Liverpool, Chelsea și Manchester United.
Agentul norvegianului, Mino Raiola, a declarat recent că fotbalistul are o casă în Spania, dar este reticent asupra transferului la Real și în contextul în care 'galacticii' sunt interesați de aducerea lui Kylian Mbappe, cu care Haaland nu ar vrea să împartă prim-planul.
În plus, norvegianul este fan al fotbalului din Anglia și ar fi mai degrabă tentat să semneze cu unul dintre cluburile engleze care îl doresc, unde este conștient că ar fi protagonistul vestiarului.
Borussia Dortmund nu a renunțat nici ea la intenția de a-l păstra pe atacant, germanii fiind dispuși să-i ofere acestuia cel mai mare contract din istoria clubului pentru a rămâne pe Signal Iduna Park. Totuși, e greu de crezut că norvegianul va accepta, el dorindu-și să evolueze la o echipă cu șanse reale de a câștiga Champions League. În plus, oricât de mare ar fi oferta celor de la Dortmund, aceasta nu se va putea apropia de cele pe care Haaland le va aeva pe masă de la celelalte forțe ale Europei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo