Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp a fost acuzat de xenofobie! Răspunsul tranșant al antrenorului de la Liverpool

Nicu Savin

Publicat 19/10/2022 la 17:02 GMT+3

Jurgen Klopp a făcut o serie de afirmații înaintea meciului cu Manchester City, care au fost catalogate având tentă xenofobă, deoarece antrenorul lui Liverpool s-a referit la investitorii arabi în fotbalul european. Germanul a răspuns acuzațiilor și a subliniat că vorbele i-au fost interpretate greșit.

Liverpool manager Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp este recunoscut ca un antrenor care spune mereu ceea ce gândește, iar de multe ori afirmațiile sale au creat valuri în lumea fotbalului. Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, când germanul a spus că Liverpool nu poate concura vreodată cu Manchester City, pentru că gruparea de pe Etihad are un buget nelimitat. Klopp a mers și mai departe și a spus că în Europa sunt 3 echipe de acest gen, referindu-se în mod evident la PSG și Newcastle, care, la fel ca City, sunt finanțate de miliardari din Orientul Mijlociu.
Afirmațiile lui Klopp au atras atenția arabilor, iar în presa engleză un om din conducerea lui City, care a dorit să-și păstreze anonimatul, l-a acuzat pe Klopp de xenofobie.
Citește și:

Klopp: "Dacă aș fi xenofob m-aș urî"

La conferința de presă de dinaintea meciului cu West Ham United, Klopp a răspuns acuzațiilor, spunând că vorbele i-au fost greșit interpretate, deoarece nu se pune problema ca el să fie xenofob și chiar a subliniat că s-ar urî pe sine dacă ar avea un astfel de caracter.
"Mă cunosc. Și nu mă poți lovi cu ceva care este la kilometri distanță de personalitatea mea. Dacă aș fixenofob m-aș urî.Am spus de multe ori lucruri care erau puțin interpretabile. Uneori spui lucruri și apoi te gândești că pot fi interpretate într-un fel sau altul. Dar nu a fost cazul de această dată.
Știu ce am gândit când am spus-o. Dacă cineva înțelege greșit sau dorește să înțeleagă greșit asta, nu pot schimba lucrurile. Știu de ani de zile că nu sunt întotdeauna atent la ceea ce spun. Voi încerca să fac asta pe viitor.
De obicei, scopul meu nu este niciodată să dau vina pe cineva. Vorbesc doar despre lucruri care cred că nu sunt atât de importante în viață, de fapt. Spun ce știu despre un anumit lucru, cum îl judec sau cum îl văd.", a spus Klopp, citat de Daily Mail.
Acuzația de xenofobie nu e singurul lucru care îi dă bătăi de cap lui Klopp în această perioadă. Germanul a fost eliminat în finalul meciului cu City, după ce a protestat vehement pentru un fault neacordat la Salah. Marți, FA l-a acuzat pe Klopp de comportament necorespunzător, iar antrenorul are timp până vineri să răspundă. Conform presei engleze, managerul de pe Anfield riscă să primească una sau mai multe etape de suspenadare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo