Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Firmino își dorește să continue pe Anfield. Declarațiile brazilianului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 21/01/2023 la 12:24 GMT+2

În ciuda zvonurilor care îl dădeau plecat în Arabia Saudită, Roberto Firmino admite că își dorește să continue să joace la Liverpool și din sezonul următor, dorindu-și astfel să își prelungească înțelegerea scadentă la finalul lunii iunie 2023.

Jürgen Klopp (l.) klatscht mit Roberto Firmino ab

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Deși odată cu transferul lui Darwin Nunez pe Anfield și-a cam pierdut șansele de a evolua pe postul de titular în formația lui Jurgen Klopp, Roberto Firmino admite că își dorește să continue totuși la Liverpool și își dorește ca înțelegerea sa scadentă în vară să fie prelungită.
De asemenea, Jurgen Klopp e de părere că un jucător precum Firmino nu trebuie "scăpat", astfel că a venit chiar el cu propunerea către conducerea clubului ca brazilianului să i se propună prelungirea contractuală.

Firmino, aproape de o nouă înțelegere cu Liverpool

Aflându-se în ultimele 6 luni contractuale, Roberto Firmino poate purta discuții cu absolut orice club își dorește, pentru o viitoare destinație începând din vară, însă brazilianul este hotărât să rămână pe Anfield, simțindu-se bine alături de colegii săi și fiind obișnuit cu atmosfera superbă pe care o creează suporterii echipei la fiecare meci de pe teren propriu.
Evaluat la 28 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, atacantul de 31 de ani a fost curtat de arabii de la Al Nassr, acolo unde ar putea ajunge coleg cu fostul său rival din Premier League, Cristiano Ronaldo, însă chiar dacă oferta din Asia ar fi una îmbucurătoare din punct de vedere financiar, sud-americanul își dorește să performeze în continuare la un nivel ridicat, având vârsta la care încă poate produce spectacol la cel mai înalt nivel al fotbalului european.
Dorința lui Firmino pare a fi pe aceeași lungime de undă cu cea a antrenorului său, pentru că și Klopp a recunoscut că își dorește ca sud-americanul să joace în continuare la Liverpool, mai ales că a dovedit că poate juca chiar din primul minut alături de Nunez în teren, într-un sistem 4-3-3, preferat de antrenorul german.
Declarațiile publice ale fotbalistului vor cântări cu siguranță în luarea unei viitoare decizii din partea clubului, însă cel mai probabil, având în vedere că există dorință din partea ambelor tabere, se va ajunge la un numitor comun și Firmino va continua să îmbrace tricoul lui Liverpool și din sezonul următor.
"Este incredibil să joci fotbal de nivel înalt aici cu jucători grozavi, vedete ale fotbalului. Sunt fericit aici și intenționez să rămân aici și să ajut Liverpool. Este un vis pentru toți jucătorii să câștige Premier League și Champions League. Este istorie, o moștenire uriașă.
Când sa întâmplat, ne-am simțit extraordinar de privilegiați, recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a dat asta", a declarat Roberto Firmino.
În momentul de față, brazilianul este indisponibil din cauza unei accidentări suferite încă dinainte de Crăciun, ultimul meci oficial pentru acesta fiind pe 12 noiembrie în victoria "cormoranilor" cu Southampton, scor 3-1, când chiar a deschis scorul, iar la Cupa Mondială din Qatar nu a fost prezent pentru că selecționerul de la acea vreme, Tite, nu a considerat că Firmino poate aduce un plus.
Citește și:

Cifrele lui 'Bobby' Firmino la Liverpool

În vara anului 2015 s-a alăturat Firmino formației din Premier League, fiind a 2-a sa experiență europeană după ce a jucat 4 ani și jumătate în Germania, la Hoffenheim. Clubul din Bundesliga a primit 41 de milioane de euro în schimbul sud-americanului pe care îl aduseseră din Brazilia pentru doar 4 milioane, fiind al 2-lea cel mai scump fotbalist care pleacă de la Hoffenheim din istoria clubului, după un alt brazilian, Joelington, plecat la Newcastle în vara anului 2019 pentru o sumă cu 3 milioane mai mare decât a primit clubul pentru Firmino.
S-a adaptat bine la fotbalul din Anglia și a devenit un jucător indispensabil din formația "cormoranilor", reușind până în prezent să bifeze 348 de prezențe pentru Liverpool, în care a marcat 107 goluri și a oferit 78 de pase decisive.
Are 8 trofee în palmares, dintre care unul cu selecționata Braziliei, ediția din 2019 a Copa America, iar restul de 7 le-a obținut din postura de atacant al trupei din Premier League, după cum urmează:
  • UEFA Champions League (2019)
  • FIFA Club World Cup (2020)
  • Premier League (2020)
  • UEFA Supercup (2020)
  • FA Cup (2022)
  • Carabao Cup (2022)
  • Supercupa Angliei (2023)
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo