Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, game, set și meci cu West Ham! Primă repriză de vis pentru "tunari"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/02/2024 la 18:02 GMT+2

Arsenal a reușit unul dintre scorurile sezonului în Premier League. Elevii lui Mikel Arteta i-au învins pe cei de la West Ham cu un neverosimil 6-0, în deplasare. "Tunarii" aveau 4-0 la pauză, iar Declan Rice a făcut un meci mare la prima partidă jucată împotriva foștilor fani, după transfer.

Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
"Tunarii" au deschis scorul abia după trecerea primei jumătăți de oră a derby-ului londonez. William Saliba a marcat primul, în urma unei lovituri de colț. Fundașul francez s-a înălțat excelent în careul "ciocănarilor" fructificând centrarea lui Declan Rice.
Bukayo Saka a dublat avantajul în minutul 41, din lovitură de pedeapsă. Șeptarul lui Arteta a fost faultat în careu de portarul Alphonse Areola, iar în urma unei analize VAR, arbitrul a acordat penalty. Internaționalul englez a transformat fără probleme și a ajuns la 50 de goluri pentru Arsenal.
Al treilea gol al lui Arsenal a fost marcat de celălalt fundaș, Gabriel Magalhaes. Brazilianul a ajuns la 4 goluri marcate în acest sezon de Premier League. Acesta a finalizat cu capul o centrarea din lovitură liberă a lui Rice.
Leandro Trossard a încheiat repriza de coșmar pentru West Ham cu un nou gol în minutele de prelungire. Belgianul, care a marcat și împotriva lui Liverpool în etapa trecută, a înscris de această dată cu o execuție plasată superb, fără șanse pentru Areola.
Citește și:

Rice, prestație genială împotriva fostei echipe

Saka s-a apropiat de dublă în minutul 58, dar șutul din interiorul careului al englezului a fost parat superb de Areola. Până la urmă, Saka a făcut 5-0 în minutul 63. După o pasă primită de la Odegaard acesta a finalizat excelent la colțul scurt.
”Tunarii” nu au oprit robinetul, iar Declan Rice a înscris un gol fabulos împotriva fostei sale echipe în minutul 65. Cel care a petrecut 10 sezoane la West Ham a marcat cu un șut de la distanță, în stilul caracteristic și a refuzat să se bucure.
Cu această victorie, Arsenal ține aproape de primele două clasate din Premier League. "Tunarii" au egalat-o pe City, care mai are un meci restant, iar Liverpool este la două puncte, pe poziția de lider.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo