Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta a răbufnit la adresa VAR-ului, după momentul controversat din Arsenal-West Ham. Ce a declarat

Andrei Nicolae

Actualizat 29/12/2023 la 11:05 GMT+2

Arsenal a fost învinsă de West Ham joi seara chiar pe teren propriu, iar "tunarii" au ratat șansa de a reveni pe primul loc în Premier League. După finalul meciului, Mikel Arteta a vorbit despre prestația elevilor săi, dar și despre faza controversată la care echipa sa a încasat primul gol, în ciuda analizelor din camera VAR.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a ratat ocazia de a reveni pe poziția de lider în Premier League, după ce a fost învinsă cu scorul de 0-2 pe teren propriu de West Ham United. Formația de pe Emirates a controlat autoritar partida și a fost echipa mult mai prezentă în ofensivă, însă cealaltă grupare din Londra a dat dovadă de pragmatism, având o eficiență foarte bună la finalizare.
După meci, Mikel Arteta a vorbit despre rezultatul final și despre prestația jucătorilor săi, fiind vizibil afectat de scorul indicat de tabelă. Antrenorul iberic este de părere că jucătorii săi meritau mai mult și știe unde s-a făcut diferența în partida din etapa de Boxing Day.
"West Ham a câștigat meciul, dar cred că meritam mult mai mult. Am încercat și am încercat și am tot încercat, dar diferența s-a făcut probabil în careuri. Trebuie să faci diferența în careu. Vrem să fim pe primul loc, iar astăzi suntem foarte, foarte dezamăgiți. Am dominat atât de mult meciul.
E o seară dezamăgitoare. Trebuie să ne revenim pentru meciul mare împotriva lui Fulham. Am dominat preț de 100 de minute. Când am avut ocazii mari, au fost jucători în careu total liberi. Cred că jucătorii au dat dovadă e un efort enorm", a spus tehnicianul de pe Emirates, potrivit Daily Mail.
Citește și:

Arteta a criticat VAR-ul, după momentul controversat petrecut la primul gol

Meciul de la Londra nu a fost lipsit de faze controversate, iar un astfel de moment s-a petrecut chiar la primul gol înscris de West Ham. În minutul 13, fundașii lui Arsenal au abordat greșit o centrare de pe flancul stâng greșit și mingea a ajuns la Bowen, care a recentrat excelent pentru Soucek, iar cehul a îndeplinit o simplă formalitate. Golul a fost validat după minute bune, deoarece pentru arbitrii din camera VAR a fost extrem de greu să decidă dacă mingea a ieșit sau nu înainte de pasa lui Bowen.
Arteta a recunoscut că nu a văzut faza, însă a părut dezamăgit de incertitudinea creată de VAR, un mecanism ce ar fi trebuit să lămurească orice problemă pe care nu o pot vedea arbitrii de la centru cu ochiul liber. Tehnicianul de pe Emirates s-a declarat resemnat de cele întâmplate și a spus că elevii săi ar trebui să nu mai țină cont de VAR în misiunea de a câștiga meciuri.
"Dacă tehnologia pe care o avem la momentul actual nu e îndeajuns de bună încât să ne ofere răspunsul (n.r. dacă mingea a ieșit sau nu la primul gol), atunci ce trebuie să facem este ca, fără el (n.r. VAR), să câștigăm meciul.
Nu am văzut faza. Ei spun că nu este concludentă. E păcat că la tehnologia pe care o avem, nu e îndeajuns de clar încât să spunem dacă a fost out sau înăuntru. S-a terminat. S-a dus. Nu mai putem face nimic în privința asta acum", a încheiat Arteta.
În ultima zi a anului, Arsenal va juca un alt derby londonez, în deplasare cu Fulham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo