Meciul dintre Bașakșehir și Gaziantep a atras foarte multe priviri aseară, în contextul evenimentelor petrecute în urmă cu o săptămână, la Paris. La partida cu PSG din Champions League, cei de la Bașakșehir l-au acuzat pe Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial, pentru o remarcă rasistă îndreptată către antrenorul secund Pierre Webo.
Brigada românească, condusă de Ovidiu Hațegan, s-a aflat în prim-plan în mod negativ, iar scandalul a făcut rapid înconjurul lumii.
În ultima săptămână au apărut foarte multe reacții pe marginea acestui subiect "fierbinte". Nu numai Colțescu a fost acuzat însă pentru cuvinte rasiste. Pe o înregistrare audio, se poate auzi o expresie nepotrivită, venită din zona băncii celor de la Bașakșehir, înainte ca Webo să răbufnească când Colțescu îl indică drept "ăla negru".
La Liga
Lovitură pentru Xavi! Unul dintre oamenii săi de bază de la Barcelona pleacă la finalul sezonului
ACUM 5 MINUTE
"În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu pot să le spun așa", sunt cuvintele auzite pe fundal.

Reacția lui Șumudică, după ce a învins-o pe Bașakșehir: "Sunt român 100%, nu îmi place să fiu jignit!"

Suspendat, Marius Șumudică a urmărit din tribune meciul câștigat ieri de Gaziantep pe terenul lui Bașakșehir.
Antrenorul român n-a ezitat să vorbească despre scandalul de la Paris, spunând că nu este de acord nici cu atitudinea lui Colțescu și nici cu cuvintele care s-au auzit pe fundal:
"Am fost suspendat, în lojă. Am stat singur, nu am vorbit cu nimeni. Părerea mea e că, la momentul respectiv, modul de adresare a fost neadecvat, dar nu sunt de acord nici cu ce s-a întâmplat și cu ce s-a auzit pe fundal. Sunt român 100%, nu fac parte din altă categorie, îmi fac treaba și nu îmi place să fiu jignit.
Cei de la Gaziantep nu m-au întrebat niciodată daca sunt rasiști românii, chiar s-a luat atitudine după ce s-a întâmplat asta. Au organizat o masă ca să arate că respectă antrenorii și jucătorii care sunt aici", a spus Marius Șumudică, pentru Pro X.
Cupa Mondială FIFA
Messi, amenințat cu bătaia de Canelo Alvarez! "Să nu dea Dumnezeu să te găsesc"
ACUM 17 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Marocul propune un super-transfer după Mondial: "Credeți-mă, e world-class"
ACUM O ORĂ