Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniel Oprița, nemulțumit de susținerea scăzută din partea fanilor CSA. "Mă întreb pentru ce jucăm"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 12:28 GMT+2

Antrenorul liderului din liga a 2-a din România, Daniel Oprița, s-a declarat frustrat de faptul că CSA Steaua nu este susținută decât de Peluza Sud și că în lipsa galeriei stadionul este preponderent gol.

Daniel Oprița

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Problemele de natură juridică le dau mari bătăi de cap celor de la CSA Steaua, pentru din cauza formei de organizare, sub tutelă departamentală și nu privată, nu li se permite să urce în primul eșalon al fotbalului românesc, iar suporterii sunt nemulțumiți că ar fi astfel al 2-lea sezon consecutiv când se întâmplă asta, cu toată presiunea exercitată de aceștia prin proteste organizate, mesaje afișate pe stadion și chiar boicotarea meciurilor favoriților.
Staff-ul s-a arătat mai tot timpul optimist în privința unei eventuale rezolvări a problemelor de organizare și a permiterii promovării pe cale sportivă a echipei, însă se pare că nici fanii nu mai au răbdare și preferă să nu susțină echipa, fapt ce îl deranjează pe antrenorul Daniel Oprița.

Daniel Oprița, supărat pe suporterii care nu vin alături de echipă

Tehnicianul liderului din liga secundă s-a arătat din nou nemulțumit de susținerea de care are parte echipa pe care o antrenează, mai ales pentru că echipa a fost pentru o bună perioadă de timp părăsită de galerie, din cauza divergențelor dintre aceștia și conducerea Clubului Sportiv al Armatei.
Daniel Oprița a spus că nu se simte confortabil când vede că elevii săi nu sunt susținuți și chiar dacă joacă acasă, fără Peluza Sud, echipa pare una părăsită, care nu are pentru ce sau pentru cine să joace, cu toate că ocupă prima poziție în clasamentul ligii secunde și ar trebui să atragă.
"Mă refer la suporteri, nu la galerie. La oamenii care scriu, care doar stau și spun că sunt steliști până la moarte. Când nu a mai venit Peluza Sud, din cauza problemei care a fost, s-a văzut. Eu nu vorbesc de ei și de cei de la Tribuna 2.
Au fost meciurile cu Oțelul, cu Dej, niște derby-uri de clasament. Poate băieții ăștia, fotbaliștii, vor și ei să simtă că joacă la Steaua. A venit Dejul și se auzea pe stadion Dejul, Dejul. E o frustrare și pentru noi, mă uitam de pe bancă și întrebam pentru ce jucăm.
Să vezi stadionul gol… Suntem steliști, știm că suntem în Liga 2, dar credeam că vom promova în prima ligă și vom juca cu 7-8 mii de spectatori. La Tribuna 0 sunt biletele pe care le primim noi de la club și le dăm apropiaților. Văd aceleași fețe și când e frig și când e cald.
Eu înțeleg, galeria nu poate să vină acum, ei oricum au venit și în deplasare lângă noi mereu. Au rămas doar ei cu noi. Restul, cei care se bat cu pumnul în piept, e stadionul gol. M-am săturat și eu de întrebarea asta cu stadionul gol, găsesc scuze, zic că sunt plecați la mare, că sunt plecați la munte", a spus Daniel Oprița în cadrul unui podcast al suporterilor CSA Steaua.
Citește și:

CSA Steaua e lider în liga secundă, dar fără drept de promovare

După 16 etape desfășurate, CSA Steaua ocupă prima poziție în clasamentul ligii a 2-a, cu toate că echipa antrenată de Daniel Oprița a fost anunțată că nu are drept de promovare pe prima scenă a fotbalului românesc.
Astfel, meciurile "militarilor" sunt tratate mai mult ca jocuri amicale, pentru că deși echipa e 99% calificată în play-off, chiar dacă va termina pe primele două locuri la finalul sezonului, tot în liga secundă va evolua și în anul următor. O situație asemănătoare s-a întâmplat și în sezonul anterior, când CSA Steaua a terminat pe loc de baraj, însă nu i s-a acordat drept de joc pentru a încerca să învingă o formație de primă ligă, astfel că tot parcursul a fost realmente degeaba din punct de vedere al performanței.
Clubul care se află sub tutela Ministerului Apărării Naționale a terminat în sezonul precedent pe poziția a 4-a, loc de baraj, însă Federația Română de Fotbal a venit cu lămuriri și nu a acordat echipei dreptul de a juca baraj de promovare/menținere. Astfel, Concordia Chiajna a beneficiat de locul 4, deși se clasase pe 5 și a jucat baraj cu Chindia Târgoviște, însă l-a pierdut.
CSA mai are 3 etape de disputat în sezonul regular al ligii a 2-a, în deplasare la Unirea Slobozia și Ripensia Constanța și pe teren propriu cu Minaur Baia Mare.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo