Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR are datorii uriașe către jucători, după cucerirea titlului! Ce sume trebuie să acopere clubul

Cosmin Cioboata

Publicat 09/08/2020 la 17:27 GMT+3

CFR Cluj a devenit campioană în Liga 1 pentru a 3-a oară consecutiv, iar acum se pregătește pentru confruntarea din primul tur preliminar al UEFA Champions League. Deși situația arată foarte bine pe plan sportiv, lucrurile nu sunt deloc strălucite la nivel financiar.

CFR Cluj a câștigat titlul în Liga 1 pentru a 3-a oară consecutiv

Credit imagine: Eurosport

După ce Damian Djokovic s-a plâns public de faptul că el și colegii săi nu și-au primit salariile din ultimele luni, acum Gazeta Sporturilor a anunțat valoarea datoriilor pe care CFR trebuie să le acopere în următoarea perioadă. Potrivit sursei citate, fiecare jucător al campioanei României ar avea de încasat între 100.000 și 130.000 de euro, în funcție de salariul și minutele jucate în sezonul recent încheiat.
Din start trebuie menționat faptul că jucătorii lui CFR n-au primit vreo primă de victorie în stagiunea 2019/2020, în ciuda faptului că în contract erau trecute următoarele sume:
  • 1.000 de euro pentru fiecare titular
  • 750 de euro pentru fiecare jucător care intră pe parcurs
  • 500 de euro pentru rezervele neutilizate
CFR Cluj a câștigat 22 de meciuri în sezonul precedent: 15 în campionatul regulat și 7 în playoff.

CFR Cluj are datorii uriașe către jucători

Aceste sume au fost majorate semnificativ de oficialii clubului pentru derby-urile cu FCSB și Universitatea Craiova. Mai precis, înaintea "finalei" campionatului cu Craiova, cei din conducerea ardelenilor le-au promis fotbaliștilor o primă în valoare de 10.000 de euro/titular, în cazul unui succes. În același timp, în contractul fiecărui jucător a fost trecută o primă pentru câștigarea campionatului cuprinsă între 25.000 și 30.000 de euro.
În ciuda faptului că jucătorii CFR-ului și-au îndeplinit obiectivul, banii promiși nu au fost virați în conturi. Mai mult, nici salariile nu le-au fost plătite începând din luna martie, moment în care fotbalul a fost oprit de pandemie. Prin urmare, fiecare jucător de la CFR Cluj are motive să fie nemulțumit, ținând cont că ar trebui să primească o sumă totală cuprinsă între 100.000 și 130.000 de euro, rezultată din salarii, prime și bonusuri.

CFR și-a aflat adversara din turul 1 al UEFA Champions League

CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur preliminar al UEFA Champions League. Ardelenii se vor confrunta cu Floriana, din Malta și vor juca în deplasare. Băieții lui Petrescu nu au mai întâlnit niciodată o echipă din Malta. Meciul se va disputa pe 18 sau 19 august, în Malta.
Partida ar putea avea loc pe un teren neutru, dacă gazdele nu pot organiza întâlnirea, din cauza pandemiei de coronavirus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo