Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LPF cere ajutorul UEFA pentru a lua decizia corectă în cazul Astra - Craiova

Cristian Mihală

Actualizat 01/08/2020 la 19:21 GMT+3

LPF a trimis o scrisoare la UEFA prin care a întrebat cum ar trebui să procedeze în cazul Astra - Craiova, meci de care poate depinde soarta campionatului.

Astra - Craiova are o importanță decisivă dacă partida Craiova - CFR se termină egal

Credit imagine: Eurosport

Deși au existat foarte multe cazuri de coronavirus în fotbalul românesc și inclusiv președintele FRF Burleanu a recunoscut că sezonul ar trebui suspendat, Liga Profesionistă de Fotbal a ținut cu orice preț ca stagiunea să se încheie pe teren.
Miza a fost mare, în condițiile în care în joc erau drepturile TV, astfel că s-a ajuns la situații aberante. Dinamo are de recuperat o mulțime de partide, după focarul de COVID-19 existent în Ștefan cel Mare, iar CFR a fost forțată să joace 3 partide în 6 zile.
Acum, titlul se poate decide la Comisii, după ce Astra - Craiova nu s-a putut desfășura, ca urmare a faptului că mai mulți jucători giurgiuveni au ieșit pozitivi la coronavirus. Oltenii cer victoria la masa verde cu 3-0, însă Astra se apără și spune că meciul a fost inițial amânat din cauza Craiovei și a suspiciunilor de COVID-19 din lotul echipei lui Bergodi. Ca atare, trupa din Giurgiu crede că singura măsură posibilă e ca ea să câștige meciul cu 3-0.

Craiova - CFR, cu titlul pe masă

Lucrurile și calculele pentru titlul din Liga 1 sunt simple: dacă luni, în Bănie, Craiova câștigă meciul contra campioanei, va cuceri titlul, independent de soarta partidei cu Astra. La fel și dacă CFR se impune: formația lui Dan Petrescu va deveni pentru a treia oară campioană, indiferent ce decizie se ia în cazul partidei restante a Craiovei.
În schimb, dacă partida se încheie la egalitate, luni seară niciuna dintre formații nu se va bucura pentru campionat, pentru că lucrurile vor fi extrem de incerte.
LPF a explicat deja că decizia unui rezultat la masa verde îi revine Comisiei de Disciplină, care se va reuni abia după consumarea confruntării de luni.
Lucrurile sunt extrem de complicate și, pentru a încerca să găsească o soluție optimă, Liga Profesionistă s-a adresat inclusiv UEFA, anunță Gazeta Sporturilor.
De o reprogramare a partidei nu poate fi vorba decât în anumite condiții: Astra - Craiova se va juca pe teren doar în măsura în care nu afectează lupta la titlu (meciul Craiova-CFR nu se va termina egal). Asta pentru că șefii fotbalului românesc trebuie să trimită la UEFA până luni seară lista cu formația care va evolua în preliminariile Champions League și cele care vor juca în preliminariile Europa League. Deadlineul pentru liste e pe 3 august și forul continental a anunțat deja că nu va accepta vreo concesie.
LPF vrea, în aceste condiții, să primească o direcție de la UEFA, deși, indiferent de decizia pe care o va lua, dacă partida Craiova - CFR se termină egal, clubul din Liga 1 vitregit va merge cu siguranță la TAS.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo