Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu vrea 3 schimbări importante în Liga 1! "Fotbalul românesc se va duce sus"

Bianca Dumitru

Publicat 24/02/2022 la 07:57 GMT+2

Dan Petrescu a cerut în direct la tv schimbarea regulamentului Ligii 1. Antrenorul celor de la CFR Cluj a propus 3 modificări pe care le consideră necesare pentru creșterea nivelului fotbalului din România.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

Dan Petrescu nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă în Liga 1 și a cerut schimbarea regulamentului. Antrenorul celor de la CFR Cluj este de părere că fotbalul din România va crește dacă se vor face 3 modificări importante.
Petrescu, recunoscut drept un contestatar al sistemului cu play-off și play-out, a cerut revenirea la un format cu 18 echipe, renunțarea la regula U21 și introducerea urgentă a sistemului VAR. Tehnicianul și-a argumentat solicitările dând exemple din Europa și vorbind despre echipele care li s-ar putea alătura celor din Liga 1.
"Mi se par incredibile aceste reguli din campionatul românesc! Chiar dacă se supără lumea... Uite, tac din gură dacă-mi spuneți alte țări cu jucători U21. Apoi, există undeva în lume să-ți ia jumătate din puncte? Mi-a zis un prieten din Anglia să-i dau în judecată să iau punctele. Altă problemă, absența VAR-ului.
Mi s-ar părea normal un campionat cu 18 echipe, 34 de meciuri, tur-retur și plecat acasă. Nu avem echipe? Timișoara, Craiovele sunt două, Argeșul, Bacăul, Sibiul, Petrolul... Toată lumea are 18 sau 20 de echipe. Jucăm 34 de etape, nu mai iei punctele, nu bagi copii sau juniori. Pune VAR și dă-ne bani! Statul, sponsorii, să dea bani.
Să vedeți cum fotbalul românesc se duce sus, în Champions League și Europa League. De ce nu se face campionat de 18 echipe? Vreau să știu și eu! Când am luat campionatul cu Unirea Urziceni, erau 11 echipe care se băteau la campionat, erau sus. Așa e un campionat frumos, nu cu play-off și play-out. Asta e părerea mea și o susțin", a declarat Dan Petrescu la Look Sport.
Citește și:

Reacția FRF cu privire la zvonurile legate de schimbarea formatului Ligii 1

În ultimele luni, mai multe personaje importante din România au lansat ideea conform căreia numărul de echipe din Liga 1 se va mări din nou la finalul acestui sezon, de la 16 la 18.
Răzvan Burleanu a comentat la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă, aceste zvonuri. Președintele Federației Române de Fotbal a evidențiat avantajele actualului format și a explicat de ce sistemul cu play-off și play-out este cea mai bună variantă pentru campionatul din România.
"Sistemul cu 16 echipe, așa cum a fost el gândit, și cunoașteți foarte bine că a fost un sistem la care ne-am consultat la nivel european cu cei de la HyperCube, ne-am uitat foarte mult pe audiențele tv, ne-am uitat foarte mult și pe prezența pe stadioane.
Un sistem cu 16 echipe în sistemul play-off și play-out, cu această punte de legătură între play-out și play-off, în momentul de față, este cea mai bună soluție pentru campionatul național.
Orice sistem competițional care presupune un format doar tur-retur va duce la înregistrarea unui număr foarte mare de meciuri considerate a fi fără miză, probleme foarte mari pe care le putem înfrunta în ceea ce privește integritatea competiției și în niciun caz nu ne dorim să ne întoarcem la cooperativa de altădată", a declarat Răzvan Burleanu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo