Mai multe echipe din Liga 1 și Liga 2 au probleme serioase de ordin financiar, motiv pentru care fotbaliștii, dar adesea și oameni din staff, nu-și primesc salariile la timp cu lunile. Cel mai recent exemplu din Liga 1 este cazul lui Dinamo, care traversează o perioadă foarte dificilă în istoria clubului din acest motiv.
După preluarea clubului de către spanioli, dinamoviștii sperau că lucrurile se vor îmbunătăți, însă ibericii nu au avut nicio clipă intenția de a salva echipa, iar situația financiară a clubului s-a adâncit și mai mult. A fost nevoie de intervenția DDB pentru ca fotbaliștii, o mare parte din ei, să nu-și depună memoriile la FRF.

Cum vor fi sancționate cluburile care nu vor achita salariile la timp

Romanian Liga I
CFR Cluj și-a propus să "spulbere" toată concurența în Liga 1. Planurile clubului
ACUM 36 MINUTE
Dinamo e departe de a fi totuși singura echipă cu probleme financiare din Liga 1, însă problemele cele mai mari se regăsesc în eșalonul secund. Totuși, angajatorii sunt, începând de azi, obligați să plătească salariile la timp, pentru că intră în vigoare amenzile de zeci de mii de lei pentru angajatorii care nu plătesc salariile la timp, mai ales în cazul cluburilor care NU se află în insolvență.
Pentru fiecare salariat care primește salariul cu întârziere, inspectorii de muncă vor putea da cluburilor câte o amendă de până la 10.000 de lei, potrivit unei recente ordonanțe ce vine să introducă în Codul muncii, de azi, o sancțiune directă pentru angajatori, ce a lipsit până acum.
Conform OUG nr. 117/2021, angajatorii care nu achită la timp salariile și depășesc termenul stabilit cu mai mult de o lună pot fi sancționați de acum cu amendă de la 5.000 de lei până la 10.000 de lei pentru fiecare salariat care nu și-a primit remunerația. Sunt exceptați angajatorii care află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
CFR Cluj - Academica Clinceni 2-0 | Ardelenii au ajuns la 5 victorii consecutive fără gol primit
IERI LA 20:26
Romanian Liga I
CFR Cluj i-a achitat restanțele lui Edi Iordănescu! Ce sumă a primit fostul antrenor al clujenilor
IERI LA 15:49