Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Leo Strizu, noul antrenor de la FCSB? Motivul pentru care conducerea roș-albastră l-a ales

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/11/2022 la 16:20 GMT+2

FCSB are un nou antrenor principal, anunțul fiind făcut chiar astăzi de către oficialii roș-albaștrilor. Leo Strizu a fost alesul conducerii, acesta fiind un apropiat al clubului din Berceni.

Leo Strizu, noul antrenor de la FCSB! Sursă foto: Liga2.Prosport.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB are un nou antrenor după despărțirea de Nicolae Dică și scurta perioadă de interimar a lui Mihai Pintilii. Conducerea roș-albaștrilor a decis că Leo Strizu este cel care va sta pe banca echipei, principalul motiv fiind faptul că deține licență PRO, lucru care îi lipsește celui care s-a ocupat de jucători după demisia lui Dică.
Se pare că cel care se va ocupa în continuare de antrenamente va fi Pintilii, la fel cum s-a întâmplat și în decursul zilei de astăzi. Regulamentul FRF îi obliga pe cei din conducere să aducă un antrenor cu licență, iar după multe speculații în ceea ce privește omul care va ocupa acest post, Strizu a avut câștig de cauză.
Leo Strizu s-a născut în 1967 și a debutat în fotbal la vârsta de 18 ani, evoluând pentru prima oară la Rapid. Unirea Urziceni, Sportul Studențesc, FC Național, Poli Timișoara, FC Brașov, Kayserispor, Chindia și Sakaryaspor sunt celelalte echipe din cariera fostului atacant, care a marcat peste 60 de goluri de-a lungul carierei.
Ca antrenor, Strizu are doar două echipe în CV, însă s-a scris despre el că este un apropiat al conducerii de la FCSB. Ultima dată la Unirea Constanța (echipa satelit a vicecampioanei României), acesta a mai pregătit-o pe FCSB II în perioada 2008-2010, dar nu a obținut rezultate notabile pe banca niciuneia dintre acestea.
Citește și:

Programul celor de la FCSB până la finalul anului

FCSB va mai disputa 6 partide până la finalul acestui an, restanța cu FC Botoșani fiind prima de pe listă. Meciul se joacă pe 1 decembrie, de la ora 19:00, iar Leo Strizu ar putea alinia o formulă ofesnivă, neavând mari probleme de lot. Iată cum ar putea arăta FCSB împotriva moldovenilor:
  • Târnovanu - Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Cordea , Oaidă – Florinel Coman, Compagno, Octavian Popescu.
Ultima partidă din acest an a celor de la FCSB va fi tot în compania lui FC Botoșani, pe 19 decembrie. Lista cu partidele rămase de disputat în 2022 de către roș-albaștri:
  • FC Botoșani – FCSB (1 decembrie)
  • CS Mioveni - FCSB (5 decembrie)
  • FC Botoșani - FCSB 20:00(8 decembrie, în Cupa României)
  • Chindia - FCSB (11 decembrie)
  • FCSB - CFR Cluj(15 decembrie)
  • FCSB - FC Botoșani (19 decembrie)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo