Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum l-a convins Craiova de această dată pe Rădoi să semneze! Cine a fost decisiv în negocierile cu fostul selecționer

Bianca Dumitru

Publicat 10/08/2022 la 08:58 GMT+3

Mirel Rădoi a fost numit în această săptămână antrenor al Universității Craiova, luându-i locul lui Laszlo Balint, care s-a despărțit de echipă după doar 7 meciuri. Fostul selecționer a fost convins să semneze de către Sorin Cârțu.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

În această săptămână, Mirel Rădoi a fost prezentat ca antrenor al Universității Craiova, semnând un contract valabil doi ani, conform căruia va câștiga cel mai mare salariu din istoria echipei din Bănie.
Fostul selecționer a fost dorit în mai multe rânduri de către conducerea oltenilor, însă a refuzat toate propunerile venite până acum din partea clubului. Potrivit Fanatik, Rădoi a fost convins acum să accepte de către Sorin Cârțu.
Președintele Universității Craiova a fost cel care s-a ocupat personal de negocieri, luând legătura cu antrenorul imediat după înfrângerea suferită în prima manșă din turul 3 preliminar al Conference League.
Discuțiile au căpătat un alt ton după derby-ul Craiovei, iar Mirel Rădoi și-a dat acceptul de a prelua echipa după ce patronul a fost de acord cu cele două clauze pe care i le-a refuzat la negocierile din urmă cu câteva luni, atunci când fostul selecționer era dorit ca înlocuitor pentru Laurențiu Reghecampf.
Clauzele se referă la transferurile de jucători, care nu pot fi realizate fără ca antrenorul să-și dea acordul, și la implicarea oficialilor în echipă, Rădoi cerând ca nimeni din club să nu vorbească direct cu fotbaliștii fără știrea sa. În cazul în care cele două clauze nu vor fi respectate, tehnicianul va putea să-și rezilieze unilateral contractul și chiar să ceară despăgubiri.
Citește și:

Obiectivele lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova

Mirel Rădoi a devenit marți, în mod oficial, antrenorul Universității Craiova. La conferința de presă de prezentare, fostul selecționer a avut un discurs extrem de realist, nedorind să promită mari performanțe în acest sezon.
Deși e clar că obiectivul principal al oltenilor este câștigarea campionatului, Rădoi a subliniat că nu garantează îndeplinirea acestuia, dând exemplul lui Pep Guardiola, care, în ciuda faptului că a avut toate condițiile, nu a reușit deocamdată să cucerească Champions League cu Manchester City.
"Nu are nimeni bagheta magică. Nici măcar Guardiola, cu peste un miliard de euro, n-a reușit să câștige UEFA Champions League.În momentul de față, e prematur să vorbim de obiective mărețe, echipa e pe locul 9.
Primul lucru important e să ne calificăm în grupele Conference. Apoi ca obiectiv intermediar va fi calificarea în play-off. Nu pot garanta că vom câștiga campionatul și nu cred că poate să garanteze cineva. E ceva virtual, care nu e palpabil. Muncim, dar eu nu pot să promit asta", a declarat Rădoi.
Mirel Rădoi își va face debutul ca antrenor al Universității Craiova joi, de la ora 20:30, în manșa a doua din turul 3 preliminar al Conference League. Oltenii au o misiune dificilă în fața celor de la Zorya, pe care trebuie să îi învingă pentru a obține calificarea în play-off-ul competiției. În meciul tur, ucrainenii au câștigat cu 1-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo