Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a vrut un antrenor din SuperLiga în staff-ul său: "L-am sunat"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/10/2022 la 23:18 GMT+3

CFR se duelează duminică seara, de la ora 21:00, cu rivala din oraș, Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga. Dan Petrescu, antrenorul campioanei, a prefațat acest duel în cadrul unei conferințe de presă și a dezvăluit numele antrenorului din prima ligă pe care și l-a dorit în staff-ul său.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
CFR și Universitatea se vor întâlni duminică pentru a doua oară în aceeași săptămână, după derby-ul Clujului care a avut deja primul episod joi, în Cupa României, terminat la egalitate, scor 1-1.
Antrenorul campioanei CFR, Dan Petrescu, a prefațat acest duel în cadrul unei conferințe de presă, acesta dezvăluind și numele antrenorului pe care și-a dorit să îl coopteze în staff-ul său. Este vorba chiar de omologul de la meciul de duminică, Eugen Neagoe, tehnicianul celor de la Universitatea Cluj.
Neagoe ar fi putut ajunge în Gruia în anul 2019, după despărțirea de Dinamo, atunci când Petrescu l-a contactat pentru a colabora la CFR.
CITEȘTE ȘI:

Neagoe și Petrescu, la un pas de a fi colegi la CFR

Dan Petrescu și-ar fi dorit să îl aducă la Cluj pe Eugen Neagoe, după despărțirea acestuia de Dinamo. Neagoe a suferit un infarct în timpul meciului pe care bucureștenii îl jucau cu Universitatea Craiova, iar după acel moment a întrerupt colaborarea cu echipa din șoseaua Ștefan cel Mare.
Petrescu a anunțat la conferința de presă că l-a contactat la vremea respectivă pe Neagoe, însă în cele din urmă acesta a ajuns la Hermannstadt și mai apoi la Astra Giurgiu, pentru ca în prezent să se ocupe de destinele rivalei CFR-ului, Universitatea Cluj.
"Îl știu foarte bine pe Neagoe. Oriunde a fost, spuneți-mi o echipă unde nu a făcut treabă. Poate la Dinamo, că nu l-au lăsat. Și săracul a avut probleme grave atunci.
Am vrut să-l iau la mine în staff, după ce a avut acele probleme. M-am gândit că din cauza problemelor n-o să mai poată antrena niciodată. Chiar l-am sunat și l-am întrebat dacă are nevoie și vrea să vină să lucreze cu mine. M-aș fi bucurat pentru că știu ce valoros e", a declarat Petrescu, la conferința de presă premergătoare jocului U Cluj - CFR.

Petrescu țintește al șaselea titlu consecutiv

Dan Petrescu a analizat în cadrul conferinței de presă duelul pe care echipa sa îl va avea duminică seara, pe Cluj Arena, și nu s-a sfiit în a declara că obiectivul CFR-ului este fără doar și poate câștigarea unui nou campionat. Acesta a anunțat și că va perfecta câteva modificări în echipă, față de meciul de la mijlocul săptămânii, în speranța de a avea o formație mai bună, care să își creeze mai multe ocazii.
"Ați văzut și în Cupă, un adversar foarte agresiv, foarte bine organizat. De când a venit Neagoe, echipa cred că a pierdut doar două meciuri, cu Farul și Rapid. Au făcut meciuri bune și au pierdut la un singur gol diferență.
Ne așteaptă un meci foarte greu, acum sper să fim nou puțin mai buni, mai agresivi și să avem mai multe ocazii de a marca. Dar cel mai mult m-ar bucura o victorie, indiferent cum am juca. Trebuie să jucăm mai bine decât în primul meci cu ei.
Normal că trebuie să facem schimbări, pentru că nu am fost mulțumit. Dar chiar dacă eram mulțumit, schimbările oricum erau. Sunt foarte multe meciuri. Nu că mă plâng, că nu e bine că mă plâng, dar cred că avem cele mai multe meciuri în Europa. Nu avem cum să jucăm cu aceeași echipă, trebuie să facem schimbări și sper să fiu inspirat. Deplasările noastre nu le-a avut nimeni, asta e clar. Și sper în continuare să nu le aibă nimeni în România, asta ar însemna să fim cât mai mult în Europa.
Obiectivele mele au fost și sunt mereu câștigarea campionatului și calificarea în grupe. N-am nicăieri în contract că trebuie să ajung în primăvară sau în finală. Și acum sunt în obiectiv, încă ne batem la campionat, avem șanse să luăm campionatul. Și în Europa suntem în grupe și chiar cu șanse să mergem în primăvara europeană. Dacă nu voi lua campionatul la finalul sezonului, n-ar fi o tragedie.
Nu știu ce echipă a luat 5 din 5 sau 6 din 6, e greu să iei în fiecare an. Eu sunt conștient că va fi greu anul ăsta. Îmi doresc, dar sunt și realist pentru că, într-adevăr, anul ăsta vor fi mai multe echipe la titlu decât anul trecut. Anii trecuți erau 2-3, în opinia mea vor fi 5-6 (n.r. – în acest sezon). (N.r. – Credeți că printre acestea 5-6 vor fi se vor afla FCSB și Universitatea Craiova?) Normal, sută la sută", a adăugat Petrescu.

DAN PETRESCU, ȘOCAT DE DOPAJUL SIMONEI HALEP

Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj, refuză să creadă că Simona Halep ar fi apelat la Roxadustat, substanța interzisă care i-a fost găsită în sânge în urma efectuării unui test antidoping în timpul turneului de la US Open. Dacă nu va demonstra faptul că nu este vinovată, Halep riscă o suspendare de până la 4 ani, care ar putea fi sinonimă cu retragerea din sportul de performanță.
Dan Petrescu a declarat în cadrul conferinței de presă că își dorește ca adevărul să fie cunoscut în acest caz, iar Halep să scape de urmările grave care ar putea să se răsfrângă asupra sa în cazul unei suspendări drastice.
"Sincer, și pe mine m-a șocat. Chiar am vrut să-l sun pe tatăl Simonei, dar nu știu dacă e bine. Chiar n-am înțeles ce e acolo. N-aș vrea să-mi dau cu părerea și să greșesc, dar sunt convins că ceva nu e bine acolo.
N-avea cum să se întâmple așa. Sper să iasă adevărul, nu cred că a putut să facă așa ceva, asta e părerea mea. Sunt multe cazuri care se întâmplă și nu știi ce se întâmplă. Încă nu îmi vine să cred", a declarat Dan Petrescu, înainte de meciul CFR - U Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol