Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darius Olaru nu se "aruncă", deși FCSB este foarte aproape de titlu. Discursulechilibrat al căpitanului

Andrei Nicolae

Publicat 14/04/2024 la 11:39 GMT+3

FCSB pare să fie extrem de aproape de titlul de campioană după o pauză de 9 ani, mai ales după ultima victorie din play-off contra Universității Craiova. Cu toate acestea, Darius Olaru, căpitanul liderului, rămâne cu picioarele pe pământ și este extrem de atent la următoarea partidă a roș-albaștrilor, cea cu ocupanta locului secund, CFR Cluj.

Darius Olaru, în FCSB - Sepsi. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

FCSB pare mai aproape ca niciodată să câștige titlul după nouă sezoane de așteptare, în urma ultimelor rezultate înregistrate în Superligă. Echipa lui Charalambous a învins-o pe Universitatea Craiova, singura echipă care părea că mai putea să îi pună probleme în lupta la titlu, astfel că șansele ca roș-albaștrii să mai piardă lupta pentru trofeu sunt mici.
Deși se află într-o poziție confortabilă în cursa pentru titlu, FCSB nu are deja asigurat trofeul, este de părere Darius Olaru. Căpitanul liderului a acordat recent un interviu pentru Sport pe Surse, în cadrul căruia a discutat despre șansele echipei sale de a deveni campioană după aproape un deceniu.
Olaru este conștient că meciul din urmtăoarea etapă, cel cu CFR Cluj, este extrem de important, ținând cont că ardelenii se află pe locul 2, la o distanță care este totuși considerabilă, 10 puncte. Cât despre șansele la titlu, mijlocașul crede că echipa sa și-a asigurat trofeul în proporție de 70%.
"Nu-s de acord (n.r. că titlul e jucat)! E o presiune în fiecare meci. Vedem acum că adversarele noastre vorbesc doar despre o luptă pentru locul doi. Dar câte se mai pot întâmpla încă! La CFR, unde e prima 'finală', vrem să câștigăm. Ar fi OK și o remiză.
Nu vreau să mă gândesc la așa ceva (n.r. pierderea titlului). Știi cum e: când mintea fuge într-o direcție, chiar se poate întâmpla! Atragi nefăcuta! Titlul trebuie să fie al nostru în acest sezon. Și eu spun că e câștigat acum cam în proporție de 70 la sută", a spus jucătorul de 26 de ani.
Citește și:

Darius Olaru, cu gândul și la Euro 2024

În context cu lupta la titlu din Superligă, Olaru a rememorat și un moment mai nefericit pentru echipa sa, din sezonul 2021/22, când a pierdut titlul în detrimentul CFR-ului. Atunci, un gol marcat în ultimele minute de FC Voluntari în penultima etapă i-a privat pe roș-albaștri de șansa de a juca cu titlul pe masă în ultima rundă, chiar contra ardelenilor.
"Au fost și episoade mai recente, dar cel mai strident mi-aduc aminte de momentele trăite după remiza cu Voluntari, 2-2 pe Arena Națională, când s-a risipit titlul din 2022. Stăteam în vestiarul oaspeților, iar în apropiere e o sală pentru încălzire. Am mers acolo singur, m-am întins pe spate și am început să plâng ca un copil. A fost un an în care am muncit enorm și am dat atunci la tot cu piciorul printr-un gol încasat în minutul 88."
Mijlcoașul liderului din Superligă a vorbit și despre participarea României la Euro 2024, unde speră să fie prezent și el, pentru a avea o "rampă" de lansare către un transfer bun.
"Tot anul acesta am muncit foarte mult cu gândul la Euro. Sper să fiu în lotul pentru turneul final. Ar fi un moment bun să plec după aceea, dar nu pe asta sunt focusat acum, ci pe finalul de play-off din Liga 1."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo