Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a cedat un jucător la U Cluj! A fost dorit de Dinamo, dar va continua în Liga 1

Romeo Ene

Publicat 01/09/2022 la 22:36 GMT+3

Ovidiu Horșia este noul jucător al celor de la Universitatea Cluj. El evolua pentru "satelitul" FCSB-ului din liga secundă, FCSB Academica Clinceni.

Ovidiu Horșia la U Cluj, sursa: FC Universitatea Cluj

Credit imagine: facebook

Perioada de transferuri se apropie de final și în Liga 1, iar astăzi FCSB l-a cedat pe Ovidiu Horșia la Universitatea Cluj.
Mijlocașul va juca sub formă de împrumut în acest sezon la clujeni, după ce anunțase la începutul lunii iulie faptul că nu-și mai dorește să evolueze pentru bucureșteni.
Clubul a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook: "Bun venit, Ovidiu Horșia! FC Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul de bandă dreaptă Ovidiu Horșia, care vine sub formă de împrumut de la FCSB și va reprezenta o nouă opțiune pentru postul de jucător Under 21."
CITEȘTE ȘI:

Horșia, împrumutat din nou de FCSB

În cariera sa, Horșia a mai evoluat pentru Academica Clinceni, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș. Dinamo l-a dorit în această vară, însă instabilitatea de la clubul din Ștefan cel Mare l-a determinat pe jucătorul FCSB-ului să dea curs unei oferte din Liga 1. Este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 150.000 de euro.
"Crescut de ACS Kinder Târgu Mureș, Ovidiu Horșia s-a evidențiat în perioada junioratului, fiind convocat naționalele U17 și U19 ale României. În 2017 a fost transferat de FCSB, iar în sezonul 2018/2019 a fost împrumutat la formația ilfoveană Academica Clinceni, unde a bifat 28 de meciuri în Liga a II-a și a marcat cinci goluri, reușind promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.
În același sezon a strâns și șase prezențe sub tricolor pentru România U19, jucând și la turneul preliminar pentru Campionatul European. În sezonul 2019/2020, Ovidiu Horșia a îmbrăcat tricoul Politehnicii Iași, fiind un om important în angrenajul echipei. A strâns 39 de prezențe în acel sezon de Liga 1, marcând patru goluri și oferind patru pase decisive.
Sezonul 2020/2021 a adus o nouă provocare, Ovidiu Horșia ajungând tot în Liga 1, la Gaz Metan. În tricoul echipei din din Mediaș a strâns 24 de prezențe, două goluri și trei assist-uri. Experiența de la Gaz Metan Mediaș a continuat și în sezonul următor, în care strâns 10 apariții. Prin transferul lui Ovidiu Horșia, antrenorul Eugen Neagoe va avea la dispoziție un nou jucător eligibil pentru postul jucătorului U21", precizează clujenii, într-un comunicat oficial.
Din 2018 Horșia este împrumutat de FCSB la diverse cluburi din România. "Studenții" au ajuns la 12 transferuri în această vară.
U Cluj nu are nicio victorie în acest sezon, înregistrând 3 egaluri și 5 înfrângeri în primele 8 etape. Trupa lui Eugen Neagoe se află pe locul 14, cu 3 puncte și va juca cu U Craiova 1948, pe teren propriu, în etapa a 9-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo