Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Își dorește Florinel Coman să plece de la FCSB? Declarația acestuia care lasă urme de interpretare

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/12/2022 la 09:39 GMT+2

La finalul partidei pe care FCSB a câștigat-o fără probleme contra CS Mioveni, cu scorul de 5-1, Florinel Coman, care a izbutit să-și treacă numele pe tabela de marcaj deși a intrat pe teren după pauză, a vorbit despre faptul că își dorește să joace tot mai des și a dat de înțeles că ia în calcul și o plecare de la echipă.

Florinel Coman

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
FCSB s-a impus aseară pe teren propriu cu 5-1 contra celor de la CS Mioveni, la debutul noului antrenor al argeșenilor, Adrian Matei, după un meci controlat cap-coadă de elevii lui Leonard Strizu, la al 2-lea meci al său ca antrenor principal al vicecampioanei.
Oaspeții nu s-au antrenat normal în ultimele zile, în semn de protest față de problemele financiare cu care s-a confruntat clubul, ba chiar au amânat startul partidei de ieri cu 10 minute, din același motiv. Diferența de tonus, dar și de valoare și atitudine s-au văzut pe parcursul celor 90 de minute, însă Mioveniul a marcat totuși golul de onoare, în minutul 74, prin Liviu Antal, jucător intrat pe teren în startul reprizei secunde.
În tabăra gazdelor, Florinel Coman și David Miculescu au fost schimbările de la pauză, iar Coman a și reușit să-și treacă numele pe tabela de marcaj în minutul 58, fiind doar a 2-a sa reușită în acest sezon de campionat.

Florinel Coman a vorbit despre o posibilă plecare de la FCSB

La finalul partidei pe care vicecampionii au câștigat-o la scor în fața Mioveniului, la interviuri a venit și Florinel Coman, autor al golului de 3-0 și a vorbit despre importanța jocurilor în picioare, fiind printre jucătorii lui Leo Strizu care își dorește să joace cât mai des, pentru că are energie,
De asemenea, fotbalistul cotat la 3 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, a vorbit despre faptul că deși au tot existat discuții în privința unui potențial transfer al său fie la altă formație din Superligă, fie în afara granițelor țării, nu cunoaște detalii despre nicio posibilă viitoare destinație.
"Orice jucător vrea să joace, n-am jucat, am încercat să merg să joc, nu stau pentru nimic altceva. M-am apucat de fotbal să joc. Am energie, despre ce vorbim? Facem un caz din asta? Acum am intrat, mi-am făcut datoria.
Nu știu ce va fi în perioada de transferuri, n-am aflat de nicio discuție", a spus Florinel Coman.
După declarația acestuia, jurnaliștii l-au întrebat pe fotbalistul de 24 de ani dacă el consideră că poate veni o echipă să achite 3 milioane de euro pentru a-l achiziționa, această sumă reprezentând suma pe care a achitat-o FCSB către Viitorul Constanța în vara anului 2017 pentru a-l aduce în tricoul roș-albastru. Florinel Coman a răspuns direct și simplu: "Da".
Citește și:

Cifrele lui Florinel Coman la FCSB

Sosit în urmă cu 5 ani și 4 luni la FCSB, Florinel Coman nu s-a adaptat prea bine la noua sa echipă, nefiind același jucător care era decisiv pentru clubul patronat de Gheorghe Hagi. Prima sa reușită notabilă a fost o pasă de gol într-o partidă de campionat cu Gaz Metan Mediaș, în septembrie 2017, iar pe 22 octombrie a marcat și primele sale goluri în tricoul roș-albastru, într-o victorie a bucureștenilor cu 7-0 în fața Poli Timișoara.
Ajuns ulterior printre preferații patronului, Florinel Coman a început să arate mai bine în teren, însă a avut mai tot timpul probleme cu accidentările, având mai multe perioade când a fost nevoit să lipsească din cauza situației medicale. Per total, are 175 de prezențe pentru FCSB, de multe ori purtând banderola de căpitan, a reușit să marcheze 38 de goluri și să ofere 43 de pase decisive, iar cota sa a atins apogeul în martie 2020, când era evaluat la 6 milioane de euro.
Nu a prins un transfer în străinătate, cu toate că de-a lungul timpului au tot existat zvonuri că ar fi fost formații care l-ar fi dorit, însă pretențiile patronului nu ar fi fost niciodată îndeplinite, astfel că Florinel Coman a rămas la FCSB.
Acesta mai are contract cu vicecampioana României până în vara anului 2024, însă sunt șanse să-l vedem părăsind echipa mai devreme, pentru că cei din conducerea clubului cu siguranță își doresc ca măcar suma plătită pentru acesta să poată fi recuperată.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo