Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG Farul-FCSB, finala de titlu | Farul Constanța revine fabulos și este campioană

Maria Olteanu

Actualizat 21/05/2023 la 22:58 GMT+3

Farul Constanța și FCSB luptă la baionetă pentru titlul de campioană a României, duminică seara, de la ora 21:00, la Ovidiu, într-o partidă la capătul căreia trupa de la malul mării se poate încorona campioană a ediției 2022-2023. Toate informațiile despre meci pot fi urmărite în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.

Farul - FCSB

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Final de partidă la Ovidiu. Fluier final într-un duel incredibil, cu mult dramatism și cu o revenire fabuloasă, care a adus titlul la malul mării. Farul este campioana României!
UPDATE | Min 85. GOOOOL Farul! GOOOOL Munteanu! Trupa lui Hagi, final exploziv de joc. Marinarii revin de la 0-2 și conduc cu 3-2 când mai sunt 5 minute de jucat.
UPDATE | Min 81. FCSB forțează golul pe final. Coman depășește un adversar și îl pune la încercare pe Aioani, dar goalkeeper-ul constănțenilor prinde și menține scorul la 2 egal.
UPDATE | Min 72. Farul, ocazie uriașă de a trece în avantaj. Un contraatac perfect al echipei de la malul mării nu se finalizează cu gol, după ce Mateus șutează în forță peste poartă.
UPDATE | Min 71. FCSB semnează o ratare mare. Coman execută o lovitură liberă pe colțul scurt, însă Artean intervine în ultimul moment și respinge cu capul.
UPDATE | Min 64. Hagi mai face două schimbări. Părăsesc terenul Kiki și Nedelcu, intră Sîrbu și Boli. Aproape jumătate de oră până la finalul meciului.
UPDATE | Min 61. Dragoș Nedelcu vede și el cartonașul galben de la Radu Petrescu.
UPDATE | Min 58. GOOOOL Farul! GOOOOL Băluță! Marinarii revin în meci, creează o fază impecabilă, Casap, abia intrat, îl servește pe Băluță, iar acesta introduce mingea în ațe. Tribunele exultă la Ovidiu. Elevii lui Hagi sunt la un gol de titlu.
UPDATE | Min 56. Gică Hagi efectuează și el primele două modificări. Ies din teren Grameni și Mazilu, intră Casap și Sali.
UPDATE | Min 51. FCSB încearcă să se detașeze din nou pe tabelă, dar șutul lui Compagno a fost reținut de Aioani.
UPDATE | Min 46. FCSB efectuează două schimbări la pauză. Ies din teren Tamm și Ocravian Popescu, intră Iulian Cristea și Andrei Cordea.
UPDATE | Min 46. START ÎN REPRIZA A DOUA. Farul mai are la dispoziție 45 de minute pentru a întoarce scorul și a deveni campioană.
UPDATE | Min 45. Este pauză la Ovidiu. Au fost 45 de minute cu mult fotbal și 3 reușite frumoase. Încă 45 de minute până când vom afla deznodâmântul acestei partide. FCSB conduce cu 2-1.
UPDATE | Min 43. GOOOOL Farul! GOOOOL Mateus! Borza centrează perfect, Târnovanu are o ieșire neinspirată, Mateus se înalță și reduce din ecart. Stadionul prinde viață, iar trupa lui Hagi termină în atac prima repriză.
UPDATE | Min 40. FCSB este aproape de 3-0. Compagno nimerește bara și elevii lui Hagi scapă cu fața curată.
UPDATE | Min 35. FCSB are o ocazie importantă, dar Octavian Popescu nu îi dă emoții lui Aioani și scorul rămâne 2-0.
UPDATE | Min 30. Tamm este primul jucător care vede cartonașul galben în acest meci. Jucătorul FCSB-ului este avertizat pentru un fault asupra lui Mateus Santos.
UPDATE | Min 29. Farul încearcă să revină în joc și are o nouă ocazie la poarta lui Târnovanu. Borza a centrat din interiorul careului, dar Loius Munteanu a dat pe lângă minge și scorul rămâne 2-0 pentru FCSB.
UPDATE | Min 22. Farul are o nouă ocazie în meci. Mateus Santos ia la țintă poarta, dar șutează în plasa laterală.
UPDATE | Min 17. GOOOOL FCSB! GOOOOL Compagno! Început perfect de partidă pentru roș-albaștri, care se distanțează pe tabelă în startul partidei. Atacantul italian duce scorul la 2-0, servit ideal de Florinel Coman.
UPDATE | Min 12. Ocazie pentru Farul, dar șutul lui Artean trece peste poartă.
UPDATE | Min 9. GOOOOL FCSB! GOOOOL Adrian Șut! Bucureștenii deschid scorul la malul mării prin Șut, care reușește un gol excepțional, de la 20 de metri, fără speranțe pentru Aioani.
UPDATE | Începe jocul de la Ovidiu dintre Farul și FCSB, la finalul căruia putem afla campioana României
UPDATE | Jucătorii celor de la FCSB au ieșit pe teren cu tricouri inscripționate special, afișând mesajul "Uniți nimeni nu ne poate învinge".
UPDATE | Denis Alibec, marele absent al Farului pentru acest joc, a avut un discurs optimist înainte de meci.
"Acum am foarte mari emoţii, sunt foarte supărat. Sper din tot sufletul să facă un meci mare colegii mei. Cu siguranţă o au, s-a creat un grup frumos, o familie. Nu contează dacă e o absenţă, dacă s-a accidentat cineva. Să fie Farul care a jucat acasă anul acesta. Aşa eu zic că vom fi campioni!
Nu ne interesează ce echipă va avea FCSB, important e ca noi să ne facem jocul, să mergem peste ei şi să le arătăm că suntem mai buni decât ei.
FCSB asta face, încearcă să înceapă bine meciurile. Dar şi noi o facem la fel de bine. Vom vedea ce va fi. Cred că meciul ăsta merita un stadion mai mare, aici e casa noastră, aici am ajuns pe primul loc şi aici trebuie să luăm şi campionatul. Cu Dumnezeu înainte!
Important e să ne facem jocul şi să mergem peste ei. Care e mai bun să câştige. Mizez pe toată echipă, dacă ar putea să dea Marian gol şi să câştigăm aş fi cel mai fericit!", a spus Alibec, la microfonul Digisport.
UPDATE | Fotbaliștii de la FCSB au ieșit la încălzire.
UPDATE | Gică Hagi a vorbit și el înaintea acestui joc și a explicat că el și echipa sa sunt pregătiți să facă istorie.
"Am încercat să îl punem pe Mateus în locul lui Denis. Sper să prindă o zi bună şi să joace bine. Sper să facem un meci mare şi să câştigăm. Am pregătit meciul să luăm cele 3 puncte. E în teren Băluţă şi este un lucru foarte bun. Eu ştiu că se întâlnesc două echipe foarte bune. Felicit ambele echipe şi sperăm să fim mai buni decât ei.
E o încărcătură frumoasă, e plăcut să te baţi la campionat. E meritul lor, au făcut un an fantastic şi sper să o facă şi în această seară. Eu vreau să văd echipa în teren că joacă foarte bine. O victorie ne face campioni şi putem face istorie. Victoria este singurul lucru pe care îl luăm în calcul", a spus Gică Hagi, înainte de meci.
UPDATE | Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB, a transmis un mesaj clar la flash-interviul dinaintea acestui joc, dând de înțeles că echipa sa se gândește doar la victorie.
"Ultimele luni au fost foarte intense. Avem un meci foarte important. Acestea sunt meciurile încare jucătorii să îşi arate personalitatea. Sper să jucăm bine şi să luăm cele 3 puncte, acesta este obiectivul nostru. Astfel de meciuri se decid la cele mai mici detalii. E important ceea ce pregăteşti în timpul săptămânii, dar micile detalii sunt importante. Nu am avut de ce să schimbăm multe pentru că echipa mergem.
Ne adaptăm la fiecare meci. Am hotărât să începem cu Octavian Popescu. În fiecare meci, primele 15-20 de minute sunt importante. Trebuie să fim bine organizaţi. Şi ei ne-au analizat pe noi şi au decis că acesta este cel mai bun 11 pe care îl pot trimite împotriva noastră. Contează mult cum vom juca. Trebuie să începem bine, dar important este să terminăm la fel", a transmis tehnicianul roș-albaștrilor înaintea meciului care va începe la ora 21:00.
UPDATE | Trofeul pentru echipa campioană a ajuns la malul mării, după ce a fost prezentat oficial în urmă cu câteva zile la Muzeul Sportului din București. Acum este la Ovidiu, pentru a fi înmânat marinarilor, dacă devin campioni. Trofeul a fost adus de Constantin Stătescu, observatorul de joc, și de Eduard Alexandru, directorul de competiții din cadrul LPF, potrivit gsp.ro.
Trofeul SuperLigii
În caz contrar, dacă totul se va decide în ultima etapă, sursa citată scrie că trofeul va merge la Brașov, pentru a fi la jumătatea distanței dintre București și Cluj Napoca, urmând a fi trimis cu un elicopter în Gruia, pentru Farul, sau în capitală, pentru FCSB.
UPDATE | ECHIPELE DE START LA FARUL - FCSB
  • Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa. Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru. Antrenor: Gică Hagi
  • FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous
UPDATE | Cu o oră și jumătate înainte de startul meciului, Gică Hagi și echipa sa au ajuns la stadion, zeci de fani strângându-se în zona autocarelor.
UPDATE | Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal pregătesc în culise scena, potrivit GSP, în cazul în care Farul se va impune și va deveni în această seară campioana României.
Scenă pregătită pentru Farul campioană, foto: GSP
UPDATE | Miza va fi una dublă pentru unul dintre jucătorii care va evolua în această partidă, întrucât la duelul de la malul mării va fi atent monitorizat din străinătate, în vederea unui viitor transfer. Mai exact, Florinel Coman, cel mai în formă jucător de la FCSB, va fi urmărit duminică seara de scouterii lui Sporting Lisabona, care sunt interesați să îl transfere pe internaționalul român în Portugalia, în această vară, potrivit Prosport.
UPDATE | Roș-albaștrii vor avea parte de susținerea unui fost jucător la meciul de la Ovidiu. Potrivit Fanatik, Florin Tănase, jucător care a trecut de-a lungul carierei și la echipa de la malul mării, va fi spectatorul de lux al duelului care va începe la ora 21:00.
Atacantul lui Al-Jazira este accidentat momentan și se află în România de câteva zile pentru a se recupera. Înaintea meciului de duminică, acesta a fost surprins și la baza de la Berceni, unde i-a susținut pe roș-albaștri.
UPDATE | Cu câteva ore înainte de startul meciului care poate decide campioana României, organizatorii partidei sunt pregătiți ca echipa gazdă să cucerească titlul. Potrivit GSP, cei de la malul mării au luat în calcul varianta în care Farul se impune și câștigă aurul, așa că au adus deja artificiile la stadion, pentru a pune la punct toate detaliile privind festivitatea de premiere.
Artificii pregătite pentru Farul campioană, foto: GSP
UPDATE | În ziua în care Farul așteaptă să devină campioană a României, echipa Under 16 a clubului a reușit să obțină titlul național.
UPDATE | Înaintea partidei Farul - FCSB, care va începe la ora 21:00, pe terenul de la Ovidiu va fi premiată echipa feminină a clubului, care a reușit promovarea în Liga 1.
UPDATE | Oficialii celor de la Farul au transmis înainte de meci o serie de recomandări pentru fanii care vor fi prezenți pe stadion această seară.
UPDATE | Denis Alibec, principalul absent al partidei din această seară, a transmis un mesaj de încurajare colegilor săi, de la care se așteaptă la o victorie. Atacantul a fost eliminat în partida cu Universitatea Craiova, unde constănțenii au pierdut 2 puncte uriașe, și nu va mai juca până la finalul sezonului. "Forța, Farul! La mulți ani, Constanța", a scris Denis Alibec pe Instagram.
UPDATE | FCSB ar putea arăta diferit la partida cu Farul, față de cea câștigată cu CFR Cluj, în urmă cu o săptămână. Elias Charalambous pregătește două schimbări, iar, Andrea Comapgano și Octavian Popescu ar putea reveni în primul 11.
UPDATE | Suporterii lui Farul au venit pe stadion la ultimul antrenament înaintea jocului cu FCSB pentru a-i susține pe elevii lui Gică Hagi.
UPDATE | Jucătorii lui Farul au primit mesaje de încurajare de la foștii fotbaliști care au trecut de-a lungul carierei pe la echipa de la malul mării.

Farul Constanța și FCSB sunt despărțite de un singur punct în fruntea clasamentului din SuperLigă, cu două etape înainte de încheierea sezonului. Cele două se întâlnesc duminică seara la Ovidiu, într-un meci care ar putea fi decisiv pentru gruparea de la malul mării, în cazul unei victorii.
Fiecare echipă este la mâna ei înaintea confruntării de la Ovidiu, care se va consuma duminică, de la ora 21:00, și care va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.
Tot pe Eurosport.ro vă vom ține la curent cu toate informațiile din ziua meciului și cu cele mai noi detalii de la Ovidiu, într-unul care se poate dovedi cel mai important meci al acestui sezon.
Ambele contracandidate se gândesc doar la titlu și la toate cele trei puncte puse în joc. Ecuația este mai simplă pentru marinari, care dacă câștigă devin matematic campioni ai României, cu o etapă înainte de finalul sezonului. De partea cealaltă, FCSB ar deveni favorită în cazul unui succes, însă totul ar urma să se decidă la utltimul joc, atunci când Farul se va deplasa la CFR Cluj, iar FCSB va primi vizita celor de la Rapid.
CITEȘTE ȘI:

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Scenariile înaintea acestui joc

Duelul dintre Farul și FCSB poate determina noua campioană a României, la finalul celor 90 de minute de joc.
Constănțenii au nevoie de 3 puncte pentru a încheia calculele și a se încorona chiar în fața propriilor fani, într-o partidă care se va juca cu casa închisă pe arena din Ovidiu.
Scenariile în care FCSB devine campioană
  • 1.Ia 6 puncte din meciurile cu Farul și Rapid
  • 2.Remizează la Constanța și bate pe Rapid, iar Farul nu câștigă în ultima etapă cu CFR Cluj
Scenariile în care Farul devine campioană
  • 1.Câștigă cu FCSB
  • 2.Remizează cu FCSB și câștigă cu CFR Cluj în ultima etapă
  • 3.Pierde cu FCSB, dar bate pe CFR Cluj, iar FCSB nu câștigă cu Rapid

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Cum arată cotele la câștigarea titlului

Lupta pentru titlul de campioană a României s-a întețit după ce în weekend-ul trecut Farul Constanța a remizat cu Universitatea Craiova, în timp ce FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj.
Rezultatele din cea de-a opta etapă a play-off-ului au dus și la modificarea cotelor la pariuri cu privire la cine va câștiga titlul în SuperLigă. Înaintea partidelor cu Universitatea Craiova, respectiv CFR Cluj, Farul are o cotă de 1,2, iar FCSB era cotată cu 4,2.
Acum, după ce echipa lui Elias Charalambous s-a apropiat amenințător de constănțeni, roș-albaștrii au primit o cotă de 2,8, scăderea putând fi explicată prin faptul că le-au crescut șansele la titlu celor de la FCSB.
De cealaltă parte, Farul este cotată acum cu 1,4, fiind în continuare favorita la cucerirea titlului, dar având o cotă mai mare, adică șanse un pic mai mici de a termina sezonul pe prima poziție.

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Radu Petrescu va arbitra partida de la Ovidiu

Cu 4 zile înaintea partidei, Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit cine va arbitra duelul de la Ovidiu. CCA a anunțat oficial că centralul meciului va fi Radu Petrescu, în timp ce în camera VAR se va afla Ovidiu Hațegan.
Deși la centru ar fi fost dorit Istvan Kovacs, delegarea acestuia nu a fost posibilă, potrivit sursei citate, din cauza relației tensionate care există între el și Hațegan.
Radu Petrescu a mai arbitrat în acest sezon 6 meciuri în care au jucat Farul și FCSB, dar niciun duel direct între cele două echipe.
  • CFR Cluj 1-3 Farul
  • Sepsi 1-1 Farul
  • Universitatea Craiova 2-1 FCSB
  • FC U Craiova 0-2 FCSB
  • FC Voluntari 1-2 FCSB
  • CFR Cluj 1-1 FCSB

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Cum s-au terminat întâlnirile directe din acest sezon

În actuala ediție de campionat, cele două formații s-au întâlnit deja de 3 ori: două partide s-au consumat în sezonul regulat și una în turul play-off-ului, pe Arena Națională.
Primele două întâlniri, din sezonul regulat, au fost adjudecate de Farul, care s-a impus de fiecare dată în fața celor de la FCSB, 3-1 acasă și 3-2 în deplasare.
În play-off, FCSB a fost învingătoare, în meciul tur, la București, 2-1.
  • 31 august 2022: Farul - FCSB 3-1 (au marcat: Alibec, Doukoure, Grameni / Compagno)
  • 29 ianuarie 2023: FCSB - Farul 2-3 (au marcat: Cordea, Compagno / Alibec, Târnovanu- AG, Borza)
  • 17 aprilie 2023: FCSB - Farul 2-1 (au marcat: Compagno, Fl. Coman / Enes Sali)

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Gică Hagi vrea să devină campion duminică

"Suntem cu toţii mobilizaţi şi speră să obţinem victoria. Suntem conştienţi că va fi foarte greu, pentru că adversarul îşi doreşte acelaşi lucru şi cred că va fi un meci foarte greu.
Eu nu mă uit în spate, ştiu că o să am un meci foarte greu. Şi că noi trebuie să fim noi, să atacăm foarte bine, să ştim să desfacem adversarul, cu tranziţie negativă, şi apoi să ne apărăm foarte bine.
Ne pare rău că Alibec nu este cu noi, dar trebuie să ne adaptăm. Aşa e viaţa, trebuie să te adaptezi la prezent, la ce ai. Sper să fiu inspirat în alegeri pentru că îmi asum deciziile. (Reporter: În afară de Alibec cine mai lipseşte?) Nimeni, sper. Mai e o zi (n.r. a început să zâmbească). Mai e o zi, nu ştiu, se poate întâmpla. Ceilalţi, care au avut probleme, au revenit. S-au antrenat puţin, dar vom vedea. Nu sunt încă 100%, veţi vedea la meci", a declarat Gică Hagi la conferința de presă premergătoare jocului cu FCSB.

LIVEBLOG | Farul-FCSB, finala de titlu. Elias Charalambous este decis să aducă titlul după 8 ani în capitală

Elias Charalambous crede că secretul pentru a obține cele 3 puncte este ca jucătorii săi să țină capul plecat și să muncească, urmând să se bucure de rezultate la finalul sezonului.
"Nu este nimic diferit față de săptămânile trecute, dar cred că puteți să înțelegeți că acesta este modul de a menține echipa. Mereu ne gândim la următorul meci și dacă nu am fi urmat acest proces nu am fi fost astăzi aici.
Pentru mâine, cel mai important este să fim concentrați încă din primul minut. După cum am mai spus, întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat, poate cea mai bună. Știm că trebuie să suferim din nou, dar ce mă ține pozitiv este că avem cei mai de calitate jucători, dar asta nu este de ajuns.
Sunt fericit că jucătorii mei au o mentalitate extraordinară. Mentalitatea pe care o arată în fiecare săptămână mă face fericit, în special în aceste momente dificile. Trebuie să fim umili să ținem capul jos și să muncim. Știm că o să fie un meci greu, știm că vom suferi foarte mult, dar vom merge să dăm totul.
Cel mai important pentru noi e prestația pe care o să o avem, nu ne gândim la adversari. Este cel mai important meci pentru jucători, nu pentru mine. Sper să câștigăm acest meci, în special pentru jucători, dar și pentru fani", a spus Elias Charalambous la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo