Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mihai Rotaru și Mirel Rădoi, prima discuție după evenimentele din week-end. Ce au decis cei doi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/11/2022 la 10:39 GMT+2

Mihai Rotaru a avut o primă discuție cu Mirel Rădoi, după ce tehnicianul a decis să îi excludă din lot pe patru fotbaliști importanți, pe care nu a mizat în deplasarea de la Rapid. Patronul clubului afirmă că respectă decizia antrenorului, pe care în urma discuției a înțeles-o mult mai bine.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Universitatea Craiova a făcut remiză cu Rapid în ultima rundă a SuperLigii, scor 2-2, partidă în care Mirel Rădoi nu a contat pe serviciile a patru fotbaliști din lot. La finalul jocului, tehnicianul oltenilor a anunțat că a decis să îi excludă din lot pe Andrei Ivan, Jovan Markovic, Sergiu Hanca și Ionuț Vână, nemulțumit de atitudinea acestora.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Sorin Cârțu, președintele formației din Bănie, a declarat că nu este de acord cu pedeapsa lui Rădoi, pe care a catalogat-o ca fiind mult prea dură, învinovățindu-l totodată că nu s-a consultat și cu alți oameni din club înainte de a-i exclude pe cei patru oameni importanți din planurile echipei.
La rândul lui, patronul echipei, Mihai Rotaru, a declarat că nu știa nimic dinainte despre aceste excluderi și că a aflat totul de la televizor. În plus, acesta s-a arătat nemulțumit de modul în care Rădoi și Cârțu au gestionat situația, cu atât mai mult cu cât au expus-o în spațiul public, considerând că au făcut un rău echipei.
Rotaru a avut ulterior o discuție cu Rădoi, care a argumentat ce anume l-a deranjat și care au fost factorii care l-au determinat să îi excludă pe cei patru fotbaliști din lot.
CITEȘTE ȘI:

Rădoi și Rotaru au ajuns la un numitor comun după evenimentele din week-end

După ce nu vorbise cu Mirel Rădoi despre situația de la echipă, Rotaru a avut luni o discuție cu tehnicianul de 41 de ani, care a explicat ce anume l-a determinat să ia decizia de a-i exclude din lot pe Ivan, Markovic, Hanca și Vână.
Rotaru îl susține pe antrenor pentru demersul făcut, însă nu anulează amenda, deoarece afirmă acesta "rufele trebuie să le spălăm în cadrul clubului".
De asemenea, și Sorin Cârțu a fost sancționat pentru reacția pe care a avut-o la adresa antrenorului juveților.
"Sunt un om principial și e indicat ca rufele să le spălăm în cadrul clubului. Nu deciziile au fost o problemă, ci faptul că au devenit publice. N-a fost o decizie tehnică, ci de strategie. Nu trebuie neapărat să mintă cu ceva, ci doar să spună că a fost o decizie a clubului asumată de toată lumea, de el, de mine și de domnul Sorin Cârțu.
Nu i-am știrbit din autoritate lui Mirel Rădoi, din contră. Susținem deciziile luate, rămân în picioare. Mirel Rădoi e cel care decide în vestiar, la echipă, cum gestionează grupul și deciziile luate. Toate lucrurile sunt în regulă. Rămănem pe aceeași direcție și nu schimbă nimeni decizia lui Mirel Rădoi. Din contră, o susținem.
Mirel Rădoi a avut o reacție normală. A explicat motivele deciziilor luate și noi suntem alături de domnia sa în continuare. Noi avem principiile clare. Domnia sa are dreptul la opinie, trebuie să-și impună acțiunile, dar trebuie să fim foarte atenți, deoarece lucrurile pot degenera. Noi suntem o familie, cu bune și cu rele. Nu ținem sub preș, ci pur și simplu nu le expunem.
Pentru acest lucru (n.r - comentariul la adresa lui Mirel Rădoi), domnul Cârțu a fost amendat. E foarte simplu. A vorbit fără să fie întrebat. Glumesc, am o relație specială cu domnul Cârțu. S-au discutat aceste lucruri. În cursul zilei de ieri, am avut o ședință de analiză și lucrurile sunt extrem de clare.
Sunt relații normale între ei, dar au fost deficiențe de comunicare. Mirel nu folosește telefonul în momentul în care antrenează. El nu vorbește nici măcar cu familia. Își dedică 24 de ore din 24 muncii. E foarte dedicat meseriei. Pentru asta îl apreciez și țin la el. Nu e o ruptură. Oamenii s-au exprimat, suntem în Oltenia, suntem vulcanici și nu vrem să ne sabotăm unii pe alții prin exprimare. Sorin Cârțu și-a exprimat o părere. Nu e bine să vorbească în public pentru că lucrurile iau amploare", a spus Mihai Rotaru, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo