Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mutări de senzație în ultima zi de mercato! Nistor a plecat de la Craiova! CFR, două achiziții

Nicu Savin

Actualizat 14/02/2023 la 07:16 GMT+2

Luni, 13 ianuarie, a fost ultima zi de mercato în SuperLigă, iar multe cluburi au fost extrem de active pentru a se întări ori a scăpa de unii jucători. Craiova a bătut recordul la capitolul plecări, după Papp și Martic părăsint echipa și Dan Nistor. În schimb, CFR Cluj a făcut două achiziții de mare viitor.

Dan Nistor

Credit imagine: Getty Images

Perioada de mercato din iarnă a ținut mult mai mult în România decât în fotbalul mare, astfel că mai mulți jucători au ajuns să-și schimbe echipele aproape de finalul sezonului regular. Ieri a fost ultima zi în care s-au putut face transferuri, iar tranzacțiile de răsunet nu au lipsit.
Gabi Iancu a semnat cu FC Hermannstadt, iar Papp și Martic au plecat de la Universitatea Craiova. În ultimele ore din mercato, oltenii s-au despărțit și de Dan Nistor, care a semnat cu U Cluj. Mijlocașul de 34 de ani a acceptat imediat oferta ardelenilor, cu care va avea obiectiv salvarea de la retrogradare.
"Mulțumim, Dan Nistor! Clubul Universitatea Craiova l-a transferat definitiv pe mijlocașul Dan Nistor la FC Universitatea Cluj. Îi mulțumim lui Dan pentru modul în care a apărat blazonul Științei și îi dorim mult succes în continuare!", au transmis oltenii pe contul oficial de Facebook.
"FC Universitatea Cluj încheie perioada de transferuri cu o nouă mutare. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Dan Nistor (34 de ani). Mijlocașul central cu 394 de meciuri în prima ligă are în palmares un titlu de campion în Liga 1, o Cupă a României, o Cupă a Ligii și o Supercupă", au anunţat ardelenii la scurt timp.
Dan Nistor juca din ianuarie 2020 la Craiova, dar în ultima vreme prestațiile sale au lăsat de dorit și nu și-a mai găsit locul în echipă. În actualul sezon a prins 23 de meciuri în toate competițiile, dar numai în 10 a fost integralist, marcând două goluri și oferind două assist-uri.

CFR, două transferuri în ultima zi de mercato

O altă echipă la care s-a lucrat intens în ultima zi de mercato a fost CFR Cluj. Ardelenii au anunțat aseară achiziția internaționalului român U20 Robert Filip, care juca pentru US Alessandria Calcio (Serie C).
"Bine ai venit, Robert Filip! Cluburile CFR 1907 Cluj și US Alessandria Calcio au ajuns la un acord privind transferul internaționalului U20, Robert Filip, în Gruia! Îi urăm bun venit la CFR Cluj tânărului mijlocaș central și cât mai multe realizări!", a anunțat gruparea campioană pe contul oficial de Fcebook.
De asemenea, CFR s-a înțeles cu Chindia pentru mutarea portarului Cătălin Căbuz (26 de ani), care va ajunge la echipă abia în vară. Conform digisport.ro, CFR și-a asigurat postul de portar pentru sezonul viitor, deoarece Bălgrădean sau Scuffet vor părăsi echipa din Gruia la vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo