Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, despre tensiunile care au existat la FCSB: "Eu nu vin în vestiar să dansez" + ce regret are

Alex Masgras

Publicat 29/11/2022 la 12:29 GMT+2

Nicolae Dică, fostul antrenor de la FCSB, a vorbit despre tensiunile care ar fi existat în vestiarul roș-albaștrilor, în perioada în care acesta a condus echipa. Dică a comentat declarațiile unor jucători precum Andrei Cordea, dar și despre principiile de la care nu se abate niciodată.

Nicolae Dică

Credit imagine: Getty Images

Nicolae Dică s-a despărțit de FCSB în urmă cu câteva săptămâni. De atunci, unii jucători ai FCSB-ului, precum Andrei Cordea, au vorbit despre un vestiar mult mai unit sub comanda lui Mihai Pintilii. Dică a comentat aceste declarații, spunând că jucătorii sunt responsabili de atmosfera din vestiarul echipei, nu antrenorul. De asemenea, el a comentat și zvonurile despre o posibilă marginalizare a lui Ianis Stoica în perioada în care s-a aflat pe banca FCSB-ului:
"Nu știu, aș vrea să spun ceva. Atmosfera din vestiar o fac jucătorii. Eu nu vin în vestiar să vin să dansez, să beau bere cu jucătorii. Ei trebuie să facă atmosferă.
Dar eu am reușit să duc echipa în Europa după cinci ani, nu a dus-o altcineva. Sau a dus-o cineva de sus? (n.r. - gesticulează teatral) O fi făcut și Dică ceva pe la cluburile alea pe la care a fost... Am avut trei luni în care am reușit să facem o performanță!
Întrebați-l pe Ianis Stoica cât am vorbit cu el și cât a vorbit «secundul» meu George Cotigă cu el. Mergeți și întrebați-l pe Ianis Stoica! N-ai cum să vorbești cu fiecare jucător în fiecare zi. Sunt sigur 100% că am găsit echilibrul necesar", a spus Dică, potrivit gsp.ro.
Citește și:

Nicolae Dică nu se abate de la principiile sale: munca și disciplina

Nicolae Dică a vorbit și despre faptul că poate deveni foarte ușor un antrenor nepopular printre jucător, deoarece nu se abate niciodată de la principiile sale. Munca și disciplina sunt esențiale pentru antrenorul Nicolae Dică, cel care a apreciat ce a făcut selecționerul Camerunului, atunci când l-a exclus din lot pe portarul Andre Onana înaintea partidei cu Serbia de la Cupa Mondială:
"Ca jucător, am realizat totul pe disciplină și pe muncă. Ca antrenor, vreau să se întâmple același lucru. Nu mă voi abate de la asta. Îmi place ce a făcut selecționerul Camerunului, l-a trimis pe Onana acasă fiindcă nu a respectat anumite lucruri. Așa se poate face performanță, cu disciplină. și muncă.
Dacă atitudinea mea i-a îndepărtat pe jucători? E posibil orice! Dar tu, ca jucător, ești plătit să vii acolo și să te antrenezi. Tu trebuie să te antrenezi pentru tine, nu pentru mine sau pentru altcineva", a mai declarat Nicolae Dică.
Nicolae Dică a recunoscut însă că au existat și momente în care a fost prea dur cu jucătorii. Fostul antrenor de la FCSB a povestit despre ședința pe care a ținut-o după rezultatul de egalitate înregistrat în Belgia, după meciul cu Anderlecht din Conference League, penultimul său meci pe banca roș-albaștrilor:
"Poate că am fost prea dur în unele momente. De exemplu, după meciul din Belgia, cu Anderlecht (n.r. - încheiat 2-2), am ținut o ședință mai dură cu jucătorii, deși făcuserăm un joc bun acolo.
Veneam după patru meciuri câștigate, făcuserăm un joc bun cu Anderlecht și știam că urmează un meci greu, cu U Cluj. Am vrut să-i capacitez pe jucători, să nu intervină automulțumirea. M-am adresat lor la modul general, nu individual", a mai spus Nicolae Dică.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo